Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Grain - Echo-λόγιο


Οι Grain - Music Band Gr απαντούν:

1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Τους σπόρους που θα φυτρώσουν μέσα από την μουσική μας για να γίνουν όμορφα άνθη. 
2) Χρήμα ή δόξα;
κανένα από τα δυο δεν φέρνει αληθινή ευτυχία στον δικό μας κόσμο. άλλα αν ήταν να διαλέξουμε θα διαλέγαμε την δόξα.
3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Ερασιτέχνες εραστές
4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Ανυπαρξίας και μηδέν γωνιά,απέναντι από ένα κτίριο που ονομάζεται όνειρο  
5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Η μουσική που καταναλώνεται στα σφαγεία του ανατολικού καπιταλισμού από ξαναμμένους πιθήκους,κοινώς τα σκυλάδικα 6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Στον αφανισμό του ρατσισμού και σε όλους τους καριερίστες,σε όσους ξεχάσαν την παιδικότητα.
7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Με τους περισσότερους ίσως βρεθούμε σε έναν άλλον πλανήτη,άλλα αν ήταν να διαλέξουμε,σίγουρα με τον Ιan curtis,andrian borland,jim morrison και με τον kurt donald cobain.
8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Η μουσική ακόμα και προσωπικά αισθήματα να εκφράζει δεν παύει να είναι πολιτική.
9) Οι επιρροές σας;
Οι επιρροές μας είναι κυρίως η ζωή στην πόλη με όλα τα κακά και τα καλά,είναι ο φόβος των περαστικών,οι έρωτες που δεν εκπληρώσαμε ακόμα. είναι οι βόλτες στα αγαπημένα μας λημέρια, η αποξένωση της πόλης, που όμως κάποιες νύχτες γίνεται χιονάτη και τότε όλα μοιάζουν άπειρα. οι φίλοι μας που πεθαίνουν για να ζουν.
10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Είναι ένα μέσον για να βγάλουμε τους δαίμονες και τους αγγέλους μας έξω .όλα αυτά που μέσα μας φωνάζουνε, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας. να αισθανθούμε ελεύθεροι από τα δεσμά της καθημερινότητας έστω και για λίγο.
11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Απαντήσαμε ξεκάθαρα στην προηγούμενη ερώτηση.
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Εξαρτάται τον άνθρωπο, ούτε το ένα βοηθάει ούτε το άλλο,χρειάζονται και τα δυο με μέτρο.
13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Ρινόκερος
14) Μια ευχή για την μπάντα
Υγειά πνευματική και σωματική
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Το πιο σκοτεινό σημείο είναι όταν κλείνεις τα μάτια και ταξιδεύεις εκεί που δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. και όμως ενώ το ξέρεις συνεχίζεις να παίζεις για να ελαφρύνει το βάρος της λύπης. έτσι ώστε στην επόμενη πτήση να έχεις καύσιμα για ένα μακρύτερο ταξίδι από το προηγούμενο.

http://www.youtube.com/watch?v=OVTi6zFeNLc

θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/pages/Grain-Music-Band-Gr/137962892911393?ref=tn_tnmn
Αλλά και εδώ: http://www.youtube.com/user/Grainmusicgr?feature=watch

The Cure - A Letter to Elise


 Η πηγή της δημιουργίας βρίσκεται στα πιο σκοτεινά βάθη της ψυχή του κάθε ανθρώπου, είχε πει κάποιος. Και τις πιο πολλές φορές αυτό συμβαίνει, όταν ένας μουσικός προσπαθεί να τολμήσει να κοιτάξει στα σκοτεινά το βάθη και να το μεταφέρει σε λίγους στίχους και νότες. Ουσιαστικά έτσι γεννιέται και η ποίηση, αλλά και η συγγραφή, οι οποίες είναι και πολλές φορές βάση για έμπνευση στην δημιουργία κάποιου τραγουδιού. Αφορμή υπήρχε τραγούδι κάποιου άλλου καλλιτέχνη είτε κάποιο ποίημα είτε ακόμα ένα βιβλίο που όρισε τον ψυχισμό του μουσικού. Ακόμα και τα τρία μαζί, ολοκλήρωναν τα συναισθήματά του καλλιτέχνη, ώστε να στηριχτεί σε αυτά για να μπορέσει να δημιουργήσει. 
Η κατάθλιψη και γενικά μια "μαυρίλα"δεν είναι ξένα προς τους The Cure. Αλλά πέρα από τους περιόδους που όλη η μπάντα βρισκόταν σε μια παρόμοια κατάσταση, υπήρχαν και τέτοιοι περίοδοι για τον ίδιο τον τραγουδιστή, Robert Smith. Το ένατο τους άλμπουμ,το Wish του 1992,  αν και δεν είχε την ίδια υποδοχή από τους κριτικούς με το προηγούμενο  Disintegration, είχε πολύ καλή υποδοχή από το κοινό. Σε αντίθεση με το σχεδόν χαρούμενο  "Friday I'm in Love", το επόμενο και τρίτο σινγκλ του άλμπουμ το "A Letter to Elise", αποπνέει μια θλίψη και απογοήτευση. Η δημιουργία των Robert Smith, Perry Bamonte, Simon Gallup, Porl Thompson και Boris Williams, κατά την επίσημη εκδοχή πάντα, παρ' όλη την μελαγχολία της, είναι σχεδόν μαγευτικό. 
Το λυρικό μέρος του τραγουδιού, που ανήκει στον  Smith,  μιλάει για την παραίτηση απέναντι στις αλλαγές της ζωής. Η έμπνευση για τους στίχους προήλθε από το βιβλίο του Jean Cocteau το The Holy Terrors, μια παράξενη νουβέλα με πολύ τραγικό τέλος. Το βιβλίο εξιστορεί έναν αιμομικτικό έρωτα ανάμεσα σε δύο αδέλφια,  τον Paul και την  Elisabeth, που από μικρή ηλικία εφευρίσκουν ένα παράξενο παιχνίδι. Κατά την διάρκεια όλου του βιβλίου παίζουν αυτό το συναισθηματικό παιχνίδι που ο σκοπός του είναι να πληγώσει ένας τα συναισθήματα του άλλου. Το βιβλίο τελειώνει με την αυτοκτονία τους, με μοναδικό σκοπό να πληγώσουν ο ένας τον άλλον. 
Κατά μια άλλη εικασία, οι στίχοι φέρνουν πολύ προς το ποίημα του Alexander Pope, το Eloisa to Abelard, που διαπραγματεύεται την ίδια ιστορία. Ο δημιουργός των στίχων, οποίος μέσα από αυτήν ιστορία ήθελε να μεταφέρει και δικά του προσωπικά βιώματα, δήλωσε ότι, το τραγούδι του David Bowie , το  "A Letter to Hermione.", αποτέλεσε πηγή για έμπνευσης για την δική του σύνθεση. Πρώτη φορά το μοιράστηκαν με το κοινό στο  MTV's Cure-"Unplugged" του 1991.