Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Πόσο συχνά γίνεται σεξ στα φεστιβάλ

 


Η ερωτική διάθεση είναι κάτι που δεν έχει κάποια συνταγή. Πολλές φορές η ερωτική επιθυμία έρχεται από του πουθενά, ίσως και την πιο ακατάλληλη στιγμή. Άνθρωποι, που σε καμιά περίπτωση δεν θα κοιτούσαν ένας τον άλλον, πόσο και να υπήρχε κάποια επιθυμία, υπό κατάλληλες συνθήκες ή αυτές που δημιουργούν ενθουσιασμό/έκσταση, μπορεί να συνευρεθούν ερωτικά. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συνταγές όπως καλοκαίρι-αγαπημένη μουσική-ενθουσιασμός. Φυσικά όλα αυτά είναι συστατικά και ενός καλού φεστιβάλ.

Άνθρωποι γενικά είναι φτιαγμένοι και από ερωτική επιθυμία. Αυτή είτε εντείνεται σε μια τέτοια εκδήλωση ανάμεσα σε ζευγάρια είτε απλά είναι ευκαιριακή. Και κανένας δεν θέλει να περιμένει να πάει σε κάποιο μέρος με λιγότερη πολυκοσμία.

Και φυσικά κάτι τόσο πικάντικο έγινε και αντικείμενο έρευνας: Σε ποια φεστιβάλ γίνεται το περισσότερο σεξ; Αν σας βασανίζει αυτό το ερώτημα ή απλά θέλετε να το προσθέσετε στο ήδη μεγάλο σας γνωσιολογικό αρχείο του κεφαλιού σας, τότε μια εταιρία ερωτικών παιχνιδιών ικανοποίησε την περιέργεια σας.



Η εταιρία  Lovehoney, η οποία φτιάχνει ερωτικά γκάντζετ, αποφάσισε να κάνει μια έρευνα για να σας πει σε ποια φεστιβάλ υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες να κάνετε σεξ. Τώρα γιατί ψάχνετε ένα φεστιβάλ για να κάνετε σεξ, τότε μάλλον πρέπει να το κοιτάξετε, αλλά η προσδοκία είναι πάντα μια προσωπική υπόθεση. Δεν θα κρίνουμε εμείς.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 1000 Βρετανοί, φανατικοί των μεγάλων φεστιβάλ. Από αυτού το 43% δήλωσε πως είχε μια ερωτική συνεύρεση κατά την διάρκεια και τον χώρο της εκδήλωσης. Αυτό μπορούσε να γίνει είτε στο αντίσκηνο, λογικό, είτε σε αυτοκίνητο, επίσης λογικό, είτε ακόμα και σε χημικές τουαλέτες… μπλιάααχ. Οι έρευνα δεν σταματά μόνο σε αυτό, αλλά αναλύει και άλλες παραμέτρους όπως σε ποιες εκδηλώσεις είναι πιο εύκολο το σεξ, ποια είδη της μουσικής και ποιοι καλλιτέχνες ξυπνάνε περισσότερη ερωτική διάθεση.

Οι αντιπρόσωποι της εταιρίας Lovehoney μιλάνε για την στατιστική της, χωρίς να κρύβουν την περηφάνια τους: «Σεξ, λάσπη και rock'n'roll, αυτή είναι η πραγματικότητα ενός μέσου Βρετανού επισκέπτη των φεστιβάλ. Το 2016, ήταν μια ακόμα χρονιά όπου το καλοκαίρι έφερε ακόμα μια φορά πολύ «αγάπη». Και το θαύμα ήταν, πως ο κακός καιρός δεν ακύρωσε τα σχέδια των μουσικών εραστών»



Αλλά ας δούμε μερικά πραγματικά στοιχεία αυτής της έρευνας, αρχίζοντας με την λίστα με τα φεστιβάλ στα οποία κάνανε πιο συχνά σεξ: 1.          

1. Glastonbury 34%

2. Creamfields 13%

3. Download 10%

4. T in the Park 9%

5. V Festival 8%

6. The Secret Garden Party 7%

7. Leeds 6%

8. Isle of Wight 5%

9. Reading 4%

10. Bestival 2%

11. Latitude 1%



Όσο αφορά τα είδη μουσικής, που βοήθησαν για να δημιουργηθεί η ερωτική ατμόσφαιρα, η metal μάλλον δεν πρέπει να νιώθει πολύ περήφανη. Αλλά λες και δεν το ξέραμε, όσο και η επιτυχία του Stranger Things, έδωσε μια κάποια ώθηση στη ερωτική επιθυμία για τους μεταλλάδες ή στους μεταλλάδες. Τη κατάσταση σώζει κάπως η rock, αλλά και στις δύο περιπτώσει πάει καλύτερα από την rap:

1. R&B 25%

2. Dance 22%

3. Rock 22%

4. Indie 11%

5. Metal 8%

6. Pop 6%

7. Rap 1%

Όσο για τους καλλιτέχνες, το πιο ερωτικό metal συγκρότημα ήταν οι Iron Maiden, σώζοντας την (ερωτική) τιμή των μεταλλάδων. Δηλαδή στα φεστιβάλ που ήταν τα συγκροτήματα αυτά ή καλλιτέχνες headliner το 2016, για την χρονιά που έγινε η έρευνα. Αλλά ας δούμε ποιο ήταν πιο… ερωτικοί ή βοηθούσαν στην ερωτική διάθεση.

1. Rihanna 30%

2. Red Hot Chilli Peppers 17%

3. Adele 10%

4. Coldplay 9%

5. Muse 7.5%

6. Queen 7%

7. Iron Maiden 6.5%

8. Kasabian 5%

9. The Cure 3%

10. Justin Bieber 2%



Όσο αφορά τα μέρη που … κουνούσαν την αχλαδιά, πιο συχνά γινόταν στα αντίσκηνα, μετά τα αυτοκίνητα και τροχόσπιτα. Δημοφιλή ήταν επίσης και κάποια απόμερα και πιο ήσυχα μέρη, μεγάλες σκηνές για τις ανάγκες του φεστιβάλ και backstage. Δεν έλλειπαν φυσικά και πιο θαρραλέοι, που το έκαναν μέσα στο πλήθος ή ακόμα και στις χημικές τουαλέτες… ξανά μπλιάααχ. Επίσης μάθαμε πως ένας στους πέντε είχε μαζί του κάποιο ερωτικό γκαντζετάκι και ένας στους έξι το χρησιμοποιούσε. Πραγματικά δεν θέλω καν να φανταστώ… πως και που. Ακόμα ένας στους πέντε συνευρισκόταν ερωτικά με άγνωστο πριν για αυτόν άτομο.

Η έρευνα έγινε το 2016 και στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά μετά την δίχρονη φεστιβαλική «ανομβρία», τα πράγματα σίγουρα άλλαξαν αρκετά. Δεν μπορεί να ξέρουμε ακόμα αν προς το καλύτερο ή χειρότερο. Σίγουρα όμως κάποια νέα ονόματα καλλιτεχνών αναδείχτηκαν, ακόμα πιο ερωτικά και σε κάποια άλλα απλά έπεσε ο … ερωτισμός. Ελπίζουμε, εδώ και δεκαετίες πως η metal να ανέβηκε λίγο ακόμα και σε επίπεδο της ερωτικής έλξης.

 

Jacek Henryk Maniakowski 

Πηγη: https://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-News/Na-ktorych-festiwalach-najczesciej-uprawia-sie-seks