Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Secret illusion - Echo-λόγιο


Filippos Papakyriakou απαντά για τους  Secret illusion
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Το όνειρο, την φιλοδοξία, την «κρυφή ψευδαίσθηση» ενός μουσικού!
2) Χρήμα ή δόξα;
Το χρήμα δεν φέρνει δόξα… η δόξα όμως σε ανταμείβει με κάποια χρήματα ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα δυνατό αποδεικτικό στοιχείο της ποιότητας και του ταλέντου ενός μουσικού ή ενός συγκροτήματος.
3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Συναίσθημα!
4) Σημείο μηδέν της μπάντας.
Η πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε! Από τότε μέχρι σήμερα, η πορεία των Secret Illusion νομίζω είναι ανοδική και θα συνεχίσει να είναι, όσο υπάρχουν αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά και αυτοί που βοηθάνε!

5) Τι είδος μουσικής σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Το ελληνικό σκυλάδικο!!

6) Αν ήταν υπερ-όπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Σαν ασπίδα προστασίας του πλανήτη που ζούμε απ’ τον μοναδικό εχθρό του… τον άνθρωπο! Στο βωμό του χρήματος και της κυριαρχίας, καταστρέφουμε κάτι ασύλληπτα όμορφο και υπέροχο!! Κάθε μέρα, καθένας από εμάς! Μερικές φορές πιστεύω ότι δεν μας αξίζει να ζούμε πάνω στην γη, γι’ αυτό και η φύση από μόνη της, κάνει τον κύκλο της και φροντίζει ανά χιλιετίες να «διορθώνει» το πρόβλημα και να επαναφέρει τα πράγματα στην θέση τους!

7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Σαν συγκρότημα, ανοίγοντας την συναυλία των Stratovarius, εκπληρώσαμε ένα μεγάλο όνειρο! Από’ κει και πέρα, προσωπικά θα ήθελα να παίξω πάνω στην σκηνή με τον Timo Tolkki ή με τον Ritchie Blackmore! (Το 2ο μάλλον δεν συγκεντρώνει καμία πιθανότητα! Χαχα)

8) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Τίποτα από τα δύο! Η μουσική (πρέπει να) ενώνει τους ανθρώπους, σε αντίθεση με την πολιτική και την θρησκεία! Η μουσική είναι ένας προσωπικός τρόπος έκφρασης, μια διαφορετική διάλεκτος, όπου τα σημάδια της υπάρχουν παντού χαραγμένα γύρω μας!



9) Οι επιρροές σας;
Συγκροτήματα όπως οι Stratovarius, Royal Hunt, Symphony X, η μελωδική metal σκηνή γενικότερα και η κλασική μουσική.

10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Μεταξύ των δύο, σκοπός! Σε αυτόν βασίζονται όλες οι προσπάθειες, όλο το άγχος και όλη η κούραση! Σκοπός για κάτι παραπάνω, για κάτι ανώτερο!

11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Όπως είπα και προηγουμένως, η μουσική είναι έκφραση… όταν πιάνεις την κιθάρα για να γράψεις ένα κομμάτι ή να παίξεις μια μελωδία, δεν υπάρχουν φιλοδοξίες και στόχοι… απλά μεταφέρεσαι σε ένα παράλληλο επίπεδο της ζωής, πιο ήσυχο, πιο όμορφο, πιο ήρεμο!

12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Το ταλέντο είναι επικίνδυνο προσόν… νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος το διαχειρίζεται διαφορετικά! Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ταλαντούχων και επιτυχημένων μουσικών, που παράλληλα η ιστορία έχει αποδείξει ότι η λέξη ταπεινοφροσύνη τους είναι άγνωστη! Παρ’ όλα αυτά δικαιολογώ την αλαζονεία στον ταλαντούχο, αλλά στον ατάλαντο ποτέ!! Και δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα γύρω μας!

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Αετός! Περήφανος, ελεύθερος και ακόμα και ολομόναχος, μπορεί να τα βγάλει πέρα!

14) Μια ευχή για την μπάντα.
Τα χρόνια που θα έρθουν να είναι γεμάτα δημιουργικότητα και όρεξη για ακόμα ένα βήμα παραπέρα!

15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Αυτό το σημείο που αν το αγγίξεις, ίσως να μην καταφέρεις ποτέ ξανά να γίνεις και πάλι αυτό που ήσουν! Ένα σημείο αποξενωμένο και μοναχικό.... μ’ αρέσει το σκοτάδι όμως, πάντα που άρεσε!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους εδω: https://www.facebook.com/secretillusionofficial
Και επίσημα θα τους βρείτε εδώ:  http://www.secret-illusion.com/

Ολέθριο Ρήγμα


Ο ρομαντισμός πάντα βρίσκει τρόπο να εκφραστεί, αν και η εμφάνισή του δεν έχει, τις πιο πολλές φορές, κάποια σχέση με την εικόνα, που του προσδίδουν διάφορα μέσα επικοινωνίας και τα παραδοσιακά στερεότυπα. Αλλά ο πραγματικός έρωτας είναι άναρχος, δεν έχει σχήμα οτιδήποτε εμπορικού και διαφημισμένου και πάνω απ΄ όλα είναι άγριος και ασυμβίβαστος. Πέρα από την περιγραφή αυτή του έρωτα, αυτοί οι χαρακτηρισμοί μπορούν να περιγράψουν και την Hardcore και Punk μουσική, αλλά πάντα θα κρύβουν και μια ιστορία έρωτα... 
Στις αρχές της δεκαετίας του 90' υπήρχαν 2 Αθηναϊκά Hardcore συγκροτήματα, τα οποία ήταν οι Ρήγμα και οι Όλεθρος. Στους Ρήγμα τραγουδιστής ήταν ο Νίκος είχαν κυκλοφορήσει ένα Lp με το όνομα "Τελευταίος Αιώνας" Στους Όλεθρος τραγουδίστρια ήταν η Έμη οι οποίοι είχαν κυκλοφορήσει ένα 7ιντσο που περιείχε 3 τραγούδια. Τα δύο συγκροτήματα είχαν κατά καιρούς κοινά μέλη.
Το 1995 θα συγχωνευτούν αυτά τα δυο γκρουπ σε ένα και θα ονομαστούν σε Ολέθριο Ρήγμα (ταίριαζε κιόλας).Το 1997 θα υπογράψουν για την, πολύ σημαντική για την Rock και Punk, και γενικά την Underground σκηνή στην Ελλάδα εταιρία Wipe Out και θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους. Στίχοι αιχμηροί που μιλούσαν περισσότερο για την ελευθερία της ψυχής και την ελευθεριά της γνώμης και για πράγματα τα οποία τα ζούμε καθημερινά, χωρίς να συνειδητοποιούμε τι συμβαίνει. Η μουσική θα λέγαμε ότι είναι μια συνέχεια από τα προηγούμενα συγκροτήματα, δηλαδή ένα Hardcore Punk και με πολλές ατμοσφαιρικές στιγμές.
Το σύνθημα ''Ολέθριο Ρήγμα Πολέμησε Γι Αυτό'' θα μείνει για πολύ καιρό στην σκέψη πολλών εφήβων και όχι μόνο εκείνης την εποχής. Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει στην ''Σήψη και στο τέλος του ανυπάρκτου μας κόσμου'' και '''Περιμένοντας το Τέλος'', μερικοί τίτλοι μανιφέστα. Να πούμε επίσης ότι οι ηγέτες Νίκος και Έμη είναι και ζευγάρι και στην ζωή εκτός από φωνητικό ζευγάρι....Μετά την διάλυσή τους,  Ο Νίκος και η 'Εμη σχημάτησαν τους "Deathcore" και ένα άλλο μέλος της μπάντας, ο Παναγιώτης, τους "The Oi!lers"
Jacek Maniakowski