Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Minor Mine - Echo-λόγιο

1) Τι συμβολίζει το όνομα σας; 
Ορυχείο των μινόρε

2) Χρήμα ή δόξα; 
Δεν επιδιώκουμε τίποτα από τα δύο μέσα από την περιπέτεια αυτής της μπάντας

3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου; 
Διάβαση μέσα από μια έρημη χώρα

4) Σημείο μηδέν της μπάντας 
Η ανάγκη για τη συνέχιση του παιχνιδιού με άλλα μέσα 

5) Τι μουσική σας εκφραζει λιγότερο ή καθόλου; 
Σε οποιοδήποτε είδος οτιδήποτε χωρίς αισθητική και συναισθηματική συγκρότηση

6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε; 
Να καθαρίσουμε την αιθαλομίχλη που σχηματίζουν τα αιωρούμενα σωματίδια της αφέλειας, του εφησυχασμού και της παραίτησης.

7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή; 
Neil Young

8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση; 
Γιατί να πρέπει να διαλέξουμε ένα από αυτά τα δύο είδη έκφρασης; Μπορεί άλλοτε να μην χρειάζεται να φέρει κανένα από τα δύο, άλλοτε και τα δύο ή/και περισσότερα. 

9) Οι επιρροές σας;
 
Bob Dylan, Johnny Cash, Neil Young,  Frank Black, David Eugene Edwards, Jeffrey Lee Pierce,  κτλ

10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Σίγουρα ως μέσον

11) Μέσον ή σκοπός η μουσική; 
Μέσο με το οποίο πασχίζουμε να κρατηθούμε στο καράβι της αθωότητας

12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη; 
Ταλέντο χωρίς ταπεινότητα (όχι ταπεινοφροσύνη) και πολύ δουλειά δεν μπορεί παρά να είναι μια εφήμερη αναλαμπή που δεν μπορεί να διασώσει τον φορέα του (ταλέντου) από την αθλιότητα και τη γελοιοποίηση.

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα; 
Κάτι σε πετούμενο μάλλον

14) Μια ευχή για την μπάντα 
Πολλές ευχές: τύχη, έμπνευση, μακροημέρευση, κουράγιο, καθαρό μυαλό, αλληλοκατανόηση και πολλά ταξίδια 

15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
 Η διαμάχη με τον θάνατο και την απώλεια


New Zero God


Η ανακάλυψη της χρήσης του καινού, άλλαξε την ζωή της ανθρωπότητας και όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Σε μαθηματικά αυτό εκφράζεται με το μηδέν, έναν αριθμό που ήταν κριμένος για πολλούς αιώνες και γνωστός μόνο σε περιορισμένο κύκλο ανθρώπων. Η δύναμή του είναι να πολλαπλασιάζει, αλλά και να υποβιβάζει την μονάδα ή το άτομο. Η απερίσκεπτη χρήση του μηδενός από τον άνθρωπο, τον οδήγησε να μοιάζει περισσότερο με Nazgûl, φάντασμα του δακτυλιδιού, παρά με κάποια δημιουργική οντότητα. Εγκλωβισμένος σε ένα σύμβολο του αιώνιου κύκλου, νιώθει ένας νέος θεός μέσα στην περιορισμένη του επανάληψη των ίδιων πραγμάτων. 
.... " To ότι άνθρωποι με μηδενική προσωπικότητα κυβερνούν τον κόσμο σαν να είναι θεοί…" αυτό συμβολίζει το όνομα των New Zero God, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στο Echo-λόγιο ( http://echooadventures.blogspot.gr/2013/10/new-zero-god-echo.html ). Και προφανώς τα πρώην μέλη των Flowers Of Romance και αργότερα Nexus, αποφάσισαν να σπάσουν τον κύκλο και δημιούργησαν μια νέα μπάντα. Σχηματίζονται το 2006 από τους Mιχάλη Πούγουνα-φωνή (ex-The Flowers Of Romance, ex-Nexus), Δημήτρη Στεβή-τύμπανα (ex-Nexus, ex-The Drops), Κώστα Σπανό ( (ex-Nexus) και Αβέρκιο Χατζηανντωνιάδη (ex-The Flowers of Romance). Μερικές μπύρες και πολλές αναμνήσεις στάθηκαν γερά θεμέλια για την δημιουργία ενός νέο σχήματος, αλλά πάντα πιστού στους goth, dark wave και post punk ήχους των προηγούμενων συνευρέσεων των μουσικών. 

Η εμπειρία των μουσικών, αλλά και η προσωπικότητά τους ήταν αρκετά μεγάλη για να αποτύχει το σχήμα. Ακόμα και κάποιες αποχωρήσεις των μελών για να ακολουθήσουν προσωπικές καριέρες, δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη ροή των πραγμάτων. Δύο χρόνια μετά την συνάντηση το ντεμπούτο άλμπουμ "Fun Is A Four Letter Word" ξεκίνησε να ηχογραφείται με τους Μπάμπη Διακουμέα (B-Abyss) στο μπάσο και Ηλία ( (E-Raptor) Ράπτη κιθάρα να έχουν αντικαταστήσει τους παλιούς μουσικούς. Η συμμετοχές σε συλλογές δεν είναι λίγες και την επόμενη χρονιά υπογράφουν στην Puzzlemusik Records και κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ τον Ιανουάριο του 2010. Η ανταπόκριση από τα μουσικά έντυπα είναι κάτι παραπάνω από θετική και μεταξύ των πολλών τα “Dominion Magazine”, "Terrorizer", "Lollipop Magazine", "Carpe Nocturne", “Muen” κ.α. έγραψαν τα καλύτερα γι αυτούς. 
Στο μεταξύ προσχωρεί στο σχήμα και ο Μιχάλης Χρήστου  (ex-Panx Romana)- δεύτερη κιθάρα. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι συνεχείς και το τραγούδι "Kiss The Witch" ξεχωρίζει από το άλμπουμ και γίνεται παράλληλα "Video of the Week" για το Dominion Magazine. Το 2013 κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ, το  "MMXIII" από την Αγγλική Secret Sin Records. Η συνεργασίες τους, αλλά και συμμετοχές σε συλλογές είναι ικανές να δημιουργήσουν από μόνες τους ένα άρθρο, μόνο με την αναφορά αυτών. Οι ζωντανές του εμφανίσεις είναι τακτικές με το τωρινό Line-Up να αποτελείται από Mιχάλης Πούγουνας-φωνή, Δημήτρης Στεβής-τύμπανα, Χάρης Σταυρακας – μπάσο, Τόλης Τάκος – κιθάρα. Η πιο πρόσφατη τους κυκλοφορία το single "Destination Unknown", που κυκλοφόρησε και σε βινύλιο.