Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Guns N' Roses - Mr. Brownstone



Πίσω από κάθε σύνθεση, κρύβεται κάποια Μούσα, καμιά φορά λέγεται και έμπνευση.  Η έμπνευση αυτή μπορεί να έχει πολλές μορφές και να κρύβεται σε άσχετα ή σχετικά καθημερινά πράγματα. Επειδή, δυστυχώς, η καθημερινότητα του rock'n'roll σχετίζεται πολλές φορές με ναρκωτικά, έτσι και αυτά αποτελούν ουκ ολίγες φορές πηγή έμπνευσης. Ένα από αυτά τα τραγούδια είναι και το Mr. Brownstone των  Guns N' Roses. 
Σχεδόν όλα τα τραγούδια του καταπληκτικού Appetite for Destruction, έχουν κάποια ιστορία πίσω από την δημιουργία τους, μια κάποια επίσκεψη της Μούσας. Ακόμα αν αυτή έχει την μορφή κάποια απαγορευμένης ουσίας. Το τραγούδι ξεκίνησαν το γράφουν οι  Slash και  Izzy Stradlin, όταν βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του δεύτερου, της  Desi.  Όλα ξεκίνησαν, όταν άρχισε συζήτηση για τα "τζάνκια"  και την πόσο ενοχλητική είναι η παρουσία τους. Τότε άρχισαν να αυτοσχεδιάζουν πάνω στην μουσική και τους στίχους. Η λέξη Brownstone, εξαιτίας του χρώματος τη ηρωίνης, στην αργκό σημαίνει αυτό ακριβώς. Το Mr.  Brownstone, χαρακτηρίζει τον ντίλερ. 
Η σχέση της "ερωμένης" των ροκ σταρ είναι γνωστή και με αυτήν την μπάντα. Ο Axl Rose αναφέρεις ότι πριν εμφανιστούν στην σκηνή, έκανα χρήση και το δίωρο καθυστέρησης ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο γι αυτούς. Οι στίχοι :"I used to do a little, but a little wouldn't do, so the little got more and more. I just keep trying to get a little better, said a little better than before", μάλλον δείχνουν προσωπική εμπειρία των μελών. Σε μια εμφάνιση τους το 1989 ο Axl δήλωσε μπροστά στο κοινό τους, ότι αν τα μέλη της μπάντας δεν σταματήσουν να παίρνουν αυτά τα σ.....τα,  θα είναι το τελευταίο σόου για το συγκρότημα. "έχω βαρεθεί να τους βλέπω  να χορεύουν με τον γα...... ενο Mr.  Brownstone" .  Οι ο Slash, ο Izzy Stradlin και ο Steve Adler, αποφάσισαν να καθαρίσουν, με τον ντράμερ να μην κρατά την υπόσχεσή του, με αποτέλεσμα να πάρει πόδι από το συγκρότημα. 

Jacek Maniakowski

Breed 77



Ο βράχος του Gibraltar έχει αρκετές ιδιεταιρότητες. Σαν βρετανική κτήση και με έναν πληθυσμό  που αποτελείται από Ισπανούς, Άγγλους, Αμερικανούς, αλλά και διάφορους άλλους εμιγκρέδες. Φυσικά, ο πληθυσμός των μοναδικών ευρωπαϊκών μαϊμούδων  είναι και αυτός άξιος αναφοράς. Αλλά, αλλά από μουσικής οπτικής, το ιδιαίτερο αυτό κρατίδιο, δεν έχει καμιά ιδιαίτερη φήμη. Αυτό προσπαθούν να καταρρίψουν οι Breed 77 και να δείξουν ότι και κει μπορούν να ροκάρουν. 
Οι παλιοί φίλοι από το κρατίδιο των 40 000 κατοίκων συναντήθηκαν στο Λονδίνο  Οι  Paul Isola, Danny Felice και  Stuart Cavilla, ήταν ήδη γνωστοί σαν Gibraltarian Mafia, όταν αποφάσισαν να μετατρέψουν την φιλία τους και σε μουσική συνύπαρξη με την μορφή μιας μπάντας. Σε αναζήτηση ονόματος κατέληξαν αρχικά στο Breed (ράτσα), λόγω της κοινής τους καταγωγής. Η μπάντα αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα, επειδή αυτό είχε καταχωρηθεί από τον Steve Hewitt (πρώην μέλος των Placebo).  Την λύση την έδωσε ο  Stuart Cavilla, μπασίστας τους, που στο παρελθόν είχε δουλέψει σαν κούριερ και είχε σαν διακριτικό όνομα κλίσης το Kilo 77 ή Κ77, έτσι το Breed 77 εγένετο. 
Το 1998, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της μπάντας, κερδίζουν τον διαγωνισμό του περιοδικού  Kerrang! σαν 'Best Unsigned Band'.  Έναν χρόνο μετά κερδίζουν την πρωτιά, σαν καλύτερη νέα εμφανιζόμενη μπάντα, σε ψηφοφορίες των περιοδικών Metal Hammer και Kerrang!. Αυτό τους χαρίζει συμβόλαιο με την  Albert Productions, δισκογραφική των AC/DC. 
Τον Νοέμβριο του 2001, το ομώνυμο τους άλμπουμ είναι γεγονός. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφορεί Cultura, το πιο επιτυχημένο τους άλμπουμ ως τώρα  Το  "The River", τραγούδι το οποίο περιέχει αυτό το άλμπουμ, είναι το πρώτο τους, που μπαίνει στο  UK Top 40. Το 2006 κυκλοφορεί και το τρίτο τους άλμπουμ το  In My Blood (En Mi Sangre). Παρ' όλες τις συνεργασίες της μπάντας, που υπάρχουν σ' αυτό, δεν φτάνει την επιτυχία του προηγούμενου.  Η επόμενη χρονιά τους βρίσκει να κυκλοφορούν το  Un Encuentro, ένα άλμπουμ που περιέχει παλιά τους τραγούδια, αλλά στα ισπανικά. Το 2009, βγαίνει και το  Insects, για να φτάσουμε στον Μάρτιο του 2013 και την κυκλοφορία του "The Evil Inside" με πρώτο σινγκλ το Bring On The Rain. 

Jacek Maniakowski