Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Reversed Nature Echo-λόγιο


Οι Reversed Nature απαντούν : 
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Κόβεις δέντρα και γεμίζεις μπετό,αποξηραίνεις ποτάμια και φτιάχνεις δρομούς,κατάστρεφεις για να «δημιουργήσεις»,είναι μια κατάσταση Αντιστροφης Φύσης
2) Χρήμα ή δόξα;
Που και που σπάνε οι χορδές ,καίγονται οι ενισχυτές… .μακάρι να φτιαχνόντουσαν από μόνα τους στο έτσι αλλά……
3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φραση την μπάντα σου;
Επιλεκτική Αμνησία
4) Σημείο μηδέν της μπάντας;
Ένα υπόγειο
5) Τι μουσική σας εκφραζει λιγότερο ή καθόλου;
Η μουσική στα σουπερ μαρκετ
6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιουσατε;
Είμαστε εναντίων των όπλων
7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Είναι πολλοι χεχε
8) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Είτε κανένα είτε και τα 2
9) Οι επιρροές σας;
Η ζωή που ζούμε
10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Έκφραση το μέσον, στιγμές ο σκοπός
11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Συναίσθημα το μέσον,ανταπόκριση ο σκοπός
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Αναλόγως τον άνθρωπο ο αλαζόνας και ατάλαντος να είναι θα περηφανεύεται,ο ταπεινός ποτέ.
13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Ένας ξανθός γορίλλας που κάνει ζογκλερικά με φωτιές ενώ παίζει κιθάρα
14) Μια ευχή για την μπάντα
να μη τελειώσει ποτέ ο χυμός μπανάνα
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;

το να μην θυμάσαι

Μπορείτε να τους ακούσετε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=26np3Xath4s
Για άμεση επαφή εδώ: https://www.facebook.com/ReversedPsychedelia
Νature Reversed free download http://www.mediafire.com/?a3nk45631373m3r
-Junkie for a Guide free downloadhttp://www.mediafire.com/?mf3exzft27ws1w9
και στο soundcloud https://soundcloud.com/reversed-nature

Eric Clapton - After Midnight


Είναι γεγονός ότι ένα τραγούδι μπορεί να εκτοξεύσει καριέρα κάποιου καλλιτέχνη. Σαν κάποιο αυτόβουλη οντότητα, επιλέγει κάποιον ταλαντούχο μουσικό για να ενσαρκωθεί, αλλά είναι σπάνιες φορές που βγάζει από τη αφάνεια δύο καλλιτέχνες, με τελείως διαφορετικές πορείες ως εκείνη την στιγμή. Αν και δεν  ήταν καινούργιοι στην μουσική, η αναγνώριση για αυτούς ήταν σα μια φτηνή πόρνη.
Ο ένας, 5 χρόνια μετά την ελληνική του περιπέτεια (βλ. http://echooadventures.blogspot.gr/2013/04/eric-clapton.html  . )  και με πολλά προβλήματα στις συνεργασίες του, προσπαθούσε να βρει κάποιο πάτημα να σταθεί μόνος του στο μουσικό στερέωμα. Ο  Eric Clapton βρήκε αυτό το πάτημα σε έναν μουσικό, που πλάσαρε νέο στυλ παιξίματος, αλλά και έγινε θρύλος στην μουσική σκηνή. Έτσι το "After Midnight" του  JJ Cale, ήταν ένας καταλύτης για τους δύο αυτούς μουσικούς. Ο δημιουργός το έγραψε για το ντέμο του το 1966. Εκ τότε, μέχρι να το ανακαλύψει ο Βρετανός μουσικά, αλλά προφανώς και εκτός μουσικής, ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 
Τον JJ Cale και την μουσική του, ανακάλυψε όταν συνεργαζόταν με του Delaney και Bonnie Bramlett. Ο πρώτος του έδωσε να ακούσει το, μεγάλο μετέπειτα μουσικό από την Oklahoma City, με το πρώτο άκουσμα ενθουσιάστηκε από το στιλ και την μουσική. Δεν άργησε να το υιοθετήσει, μιας και ήταν και η πρώτη του προσπάθεια να τραγουδήσει. Το After Midnight ήταν πρώτη από τις διασκευές, που έκανε στα τραγούδια του Αμερικανού τραγουδοποιού, οποίος ήταν πολύ καλός φίλος του Delaney Bramlett. 
Έτσι το τραγούδι κυκλοφορεί τον Αύγουστο του 1970, στο ομώνυμο και πρώτο άλμπουμ του καλλιτέχνη. Το άλμπουμ είχε αρκετή ανταπόκριση και το τραγούδι του  JJ Cale έγινε σινγκλ δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ. Ο Αμερικανός  πρώτη φορά άκουσε την διασκευή του Clapton στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου του. Αργότερα θυμάται " ήμουν βρώμικος και πάμφτωχος, ούτε να φάω δεν είχα λεφτά. Δεν ήμουν μικρός, είχα τριανταρήσει και χάρηκα πολύ, θα ήταν καλό να βγάλω μερικά χρήματα" . Αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε να γίνει θρύλος της Blues rock σκηνής. 
Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί και την δική του εκδοχή μέσα από το άλμπουμ του Naturally, που και για αυτόν ήταν και το πρώτο του. Το τραγούδι και με την δική εκτέλεση γνωρίζει επιτυχία,  γνωρίζοντας  ακόμα ένα τεράστιο μουσικό στο ροκ κοινό. Ο Βρετανός συνέχισε να διασκευάζει και άλλα τραγούδια του JJ Cale, όπως τα "Cocaine" και "I'll Make Love To You Anytime.", απογειώνοντας τις μουσικές καριέρες και των δύο. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός είναι, η αλλαγή της κιθάρας του για το ομώνυμο άλμπουμ του, αντί της  Gibson Les Paul, χρησιμοποίησε μια Fender Stratocaster. 

Muse - Knights of Cydonia


Ένα πραγματικά εμπνευσμένο τραγούδι μεταφέρει σχεδόν πάντα, κάποιο μήνυμα. Είτε αυτό είναι για κάποιο άγνωστο πρόσωπο, είτε για κάποιο ιστορικό πρόσωπο είτε για κάποιο κοντινό του καλλιτέχνη πρόσωπο. Μπορεί να αναφέρεται σε κάποιο μέρος γνωστό, φανταστικό είτε μακρινό και άγνωστό. Αλλά δεν είναι λίγες φορές που μεταφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μόνο και μόνο με τον  τίτλο του. Το "Knights of Cydonia" των Άγγλων alternative rock Muse. 
Η δημιουργία του Matthew Bellamy, του κύριου συνθέτη των Muse, από τέταρτό άλμπουμ, το Black Holes and Revelations του 2006, της μπάντας, συγκεντρώνει ακριβώς όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Η Cydonia είναι η περιοχή του πλανήτη Άρη γνωστή για το περίφημο πρόσωπο της. Το, κατά επίσημες πηγές. γεωλογικό μόρφωμα έχει μήκος 3 χλμ, πλάτος 1,5 χιλμ και βρίσκατε περίπου 40° βόρεια του ισημερινού του Κόκκινου Πλανήτη. Οι συζητήσει πάνω στο πρόσωπο του "Κοιμισμένου Ιππότη" όπως είναι η ονομασία του γεωλογικού σχήματος, είναι άπειρες. Ξεκινάνε από την θεωρία ότι είναι  ανθρώπινη δημιουργία, ως και το γεγονός ότι το ανθρώπινο είδος προέρχεται από τον Άρη. 
Κάποιες άλλες θεωρίες αναφέρουν ότι, απλά είναι μια πόλη που φαίνεται σαν πρόσωπο. Αν και είναι το πιο γνωστό δεν είναι το μοναδικό, αλλά το πρώτο που φωτογραφήθηκε 25 Ιουλίου του 1975, από τον Viking 1. Η εικόνα του δημοσιεύτηκε 5 μέρες αργότερα, πυροδοτώντας μια σειρά από υποθέσεις συνομοσιολογικού κυρίως περιεχομένου. Οι φωτογραφίες του 1998, 2001 και 2002, από άλλη οπτική γωνία ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για γεωλογικό σχηματισμό, αν και δεν έπεισα τους οπαδούς των συνομοσιολογίων. 
Φυσικά, το τραγούδι δεν αποτελεί καμιά παρθενογέννηση. Στην αρχή ακούγεται η μουσική από την ταινία Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου, η πεντάτονη μουσική με τη οποία επικοινώνησαν με τους εξωγήινους. Το κεντρικό θέμα θέμα του τραγουδιού είναι "δανεισμός" από το χιτ των The Tornados, το "Telstar" του 1962. Στην μπάντα αυτή, ο ρυθμικός κιθαρίστας ήταν  ο George Bellamy, πατέρας του του δημιουργού του τραγουδιού. Η πατρική παροχή δε σταματά σε ένα τραγούδι, γιατί οι ομοιότητες με το "Ridin' the Wind" του  George Bellamy σε όλο το τραγούδι φανερές. Ο στίχος, στο 2.03 του τραγουδιού "Come ride with me, through the veins of history." μοιάζει περισσότερο με ομολογία.
Η ήχος του μπάσου παραπέμπει σε καλπασμό και αυτό ήταν η επιδίωξη του δημιουργού του. Αλλά οι "δανεισμοί" συνεχίζονται και σε ζωντανές εμφανίσεις, μιας που στην εισαγωγή χρησιμοποιεί την μελωδία του  Ennio Morricone, την  "The Man With the Harmonica" από την ταινία Once Upon a Time in the West.
Το βιντεοκλίπ, που σκηνοθέτησε ο Joseph Kahn, είναι γυρισμένο σε στυλ  spaghetti western και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Τα γυρίσματα διήρκεσαν 5 μέρες, οι 4 σε Ρουμανία, μία στο Λονδίνο και μία στο Red Rock της California. Στο βίντεο μπερδεύονται και στοιχεία από ταινίες  post-apocalyptic και  kung-fu. Οι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος είναι γνωστοί σταρ, Russ Bain, Richard Brake, Klaus Rottingham και Cassandra Bell. Η πόλη λέγεται Cydonia και έχει 143 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός συμβολίζει την φράση "I love you", αλλά τι συμβολίζει αυτό μάλλον ένας θεός ξέρει. Γενικά βρίθει από συμβολισμούς το βιντεοκλίπ, σαν μια πηγή θεωριών για συνομοσιολόγους. 
Jacek Maniakowski