Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Background Noise Suppression - Echo-λόγιο

Ο απαντά Jøhnny Papaioannou
για τουςBackground Noise Suppression :
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Το Background Noise Suppression είναι ένας τεχνικός όρος που σημαίνει "απομόνωση θορύβου περιβάλλοντος" και έχει να κάνει με τη μείωση του θορύβου για την βελτιστοποίηση του ηχητικού μηνύματος. Υπό αυτό το πρίσμα, η μπάντα λειτουργεί ως καταστολέας των "θορύβων" - των άσχημων πραγμάτων που μας ενοχλούν στο μικρόκοσμο μας και αντιπαραθέτει το δικό της ήχο και μήνυμα, για όποιον θέλει να "ακούσει".
2) Χρήμα ή δόξα;
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα. Είναι σαν να ρωτάει κάποιος "μπρόκολο ή κουνουπίδι;" ενώ η απάντηση βρίσκεται κάπου πιο κοντά στο "ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή". It's a bigger picture...
3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
"Pop dirt", αν και πάλι είναι ελλιπές. Δεν μπορείς να περιγράψεις κάποια πράγματα όπως συναισθήματα με απλές λέξεις και φράσεις (ευτυχώς).
4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Μαζί με το σημείο 1, 2,...,ν το σημείο 0 είναι αναπόσπαστο μέρος του συνόλου που συνθέτει τη μπάντα. Ο,τι κι αν είναι αυτό το σημείο 0, το χρειαζόμαστε. Και μάλλον μας χρειάζεται κι αυτό.

5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Η ψεύτικη μουσική. Το τι κάνει μια μουσική να είναι ψεύτικη, είναι θέμα διαίσθησης/ενσυναίσθησης, ενίοτε και τύχης.
6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Αν η μουσική ήταν υπερόπλο, όπου και να τη χρησιμοποιούσαμε πάντα θα υπήρχε κάποιος άλλος που θα τη χρησιμοποιούσε για τον αντίθετο σκοπό, οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν μηδέν. Ίσως λοιπόν εξαναγκαζόμασταν να τη χρησιμοποιήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας για να εξισορροπήσουμε το υπερόπλο κάποιου άλλου που θα το χρησιμοποιούσε για πράξεις αντίθετες με τα πιστεύω μας. Φανταστική ερώτηση, φανταστική απάντηση...
7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Προφανέστατα με τα συγκροτήματα/μουσικούς που μας επηρέασαν και μας μεγάλωσαν, αν και το σημαντικό δεν είναι το να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους, όσο το να γνωριστούμε και να μοιραστούμε απόψεις/σκέψεις/συναισθήματα μαζί τους εκτός σκηνής. Κάτι που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από μια απλή συνεύρεση σε μια σκηνή.
8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Εδώ τα πράγματα είναι πιο σαφή: όχι (άμεσα τουλάχιστον). Χωρίς περισσότερες επεξηγήσεις - όποιος συμμερίζεται αυτήν την άποψη καταλαβαίνει γιατί, όποιος δεν τη συμμερίζεται δεν πρόκειται να καταλάβει το γιατί, ακόμα και αν επεξηγηθεί.
9) Οι επιρροές σας;
Την μπάντα την απαρτίζουν 5 άτομα. Ο καθένας έχει τα δικά του ακούσματα και επιρροές στο παίξιμο του, φυσικά με πολλά κοινά. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε όλοι επηρεασμένοι από το πανκ και το post punk, το new/dark wave των 80ς, το indie των 90ς - γενικά το alternative rock. Αν και πάντα υπάρχουν και επιρροές από διαφορετικά είδη που έτυχε να ακούσουμε όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας. Από κει και πέρα, επιρροές έχουμε από τα πάντα: από άλλες μορφές τέχνης, από την καθημερινή ζωή, από το κενό. Όλα έχουν έναν αντίκτυπο, μια "ποιότητα" που με τον τρόπο τους επηρεάζουν τον τρόπο που συνθέτουμε και παίζουμε μουσική.
10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Τίποτα δεν είναι αποκλειστικά μέσον ή σκοπός. Και τα δυο.
11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Τίποτα δεν είναι αποκλειστικά μέσον ή σκοπός. Και τα δυο.
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Για κάποιους έτσι, για κάποιους αλλιώς.... Δεν έχει καμιά σημασία...
13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Με τον άνθρωπο.
14) Μια ευχή για την μπάντα
Να μη χάσουμε ποτέ the big picture.
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Αν το εννοείς με την κακή έννοια, δεν υπάρχει σκοτεινό σημείο στη μουσική δημιουργία, αν αυτή είναι πηγαία. Αν δεν είναι πηγαία, δεν είναι και αρκετά  καλή. Αν το εννοείς με την καλή έννοια, είναι το σημείο που σου πειράζει το μυαλό χωρίς να το πάρεις είδηση.


Θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/bnoises
και επίσημα εδώ : http://www.backgroundnoisesuppression.com/media.html

θα τους δείτε εδώ: http://www.youtube.com/channel/UCaJ1IjCnNz1HoJ1wKqKTj5A?feature=watch
και θα τους ακούσετε εδώ: http://www.reverbnation.com/backgroundnoisesuppression?page_view_source=facebook_app

Three Man Army & Baker Gurvitz Army


Ο μόνος λόγος που αυτές οι δύο μπάντες παρουσιάζονται μαζί, είναι επειδή στην ουσία οι μεν είναι συνέχεια των δε, ή αλλιώς οι Baker Gurvitz Army είναι η συνέχεια των Three Man Army. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά:
Οι Three Man Army ήταν μια βρετανική hard rock μπάντα των αρχών του '70. Τα σταθερά τους μέλη ήταν οι αδερφοί Adrian Gurvitz και Paul Gurvitz, πρώην μέλη των Gun. Ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ "A Third of a Lifetime", χρησιμοποιώντας αρκετούς ντράμερ, ανάμεσά τους οι Miles, Carmine Appice των Vanilla Fudge και Mike Kellie από τους Spooky Tooth. Στα υπόλοιπα άλμπουμ τους χρησιμοποίησαν τον Tony Newman, πρώην μέλος των Sounds Incorporated και του Rod Stewart Group. Καθώς ηχογραφούσαν, όμως, το τέταρτό τους άλμπουμ, το 1974, ο Tony Newman έφυγε για να ενταχθεί στο συγκρότημα του David Bowie και οι αδερφοί Gurvitz ενώθηκαν με τον Ginger Baker για να κάνουν τους Baker Gurvitz Army. Παρόλα αυτά το τέταρτο άλμπουμ τους κατάφερε να κυκλοφορήσει τελικά το 2005!!!
Discography
1971 A Third of a Lifetime  
1972 Mahesha (στην Μεγάλη Βρετανία) ή Three 
Man Army (στις Ηνωμένες Πολιτείες)

1973 Three Man Army Two
1974 Three Man Army Three (2005)



1973 Three Man Army Two













Οι Baker Gurvitz Army, ήταν ένα Βρετανικό συγκρότημα, με τον χαρακτηριστικό Heavy Rock ήχο της εποχής, με αρκετά στοιχεία πιο τεχνικά και Progressive. Ιδρύθηκαν στα τέλη του 1974, από τον ντράμερ Ginger Baker, πρώην μέλος των Cream, τους αδερφούς Gurvitz (Adrian - κιθάρα και Paul - μπάσο), πρώην μέλη των Three Man Army και των Gun, τον Snips στα φωνητικά και τον Peter Lemer στα πλήκτρα.
Το 1974 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους, ομώνυμο, άλμπουμ το οποίο ήταν και το πιο επιτυχημένο, τουλάχιστον δισκογραφικά. Στις αρχές του 1975 περιόδευαν για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αργότερα το ίδιο έτος έπαιξαν στη Νέα Υόρκη.
Την επόμενη χρονιά ακολούθησε το "Elysian Encounter". Το συγκρότημα ξεκίνησε να περιοδεύει τον Οκτώβριο του 1975 στη Μεγάλη Βρετανία, με τη συναυλία στο Ντέρμπι στις 21 Οκτωβρίου να ηχογραφείται και να κυκλοφορεί μέσα στη χρονιά με τον τίτλο "Live In Derby '75".
Το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1976, με τίτλο "Hearts On Fire" χωρίς να καταφέρει να μπει είτε στα βρετανικά ή τα αμερικανικά τσαρτ.
Το συγκρότημα διαλύθηκε εκείνη τη χρονιά λόγω του θανάτου του μάνατζερ τους.
Μετά τη διάλυση τους, κυκλοφόρησαν δύο ζωντανά ηχογραφημένα άλμπουμ, το "Live Live Live" το 2005 και το "Still Alive" το 2008.
Η αλήθεια είναι ότι τους είχα ανακαλύψει τυχαία γύρω στο 1982, όταν άκουσα το τραγούδι τους Help me και στην αρχή νόμισα ότι ήταν κάποιο ακυκλοφόρητο τραγούδι των Black Sabbath με τον Ozzy στα φωνητικά.
Discography


1974 The Baker Gurvitz Army
1975 Elysian Encounter
 1976 Hearts on Fire

Ναούμ Αθ. Βάρκας