Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Danko Jones


Αυτός ο μάγκας μας έρχεται από το Τορόντο του Καναδά και ονόμασε και την μπάντα του με το όνομά του..
Έχει μια σχετικά μεγάλη δισκογραφία μιας και άρχισε να παίζει από τα μέσα των 90's και να ηχογραφεί κάπου από το 1998,οι πρώτοι δίσκοι όλοι τέλειοι έχοντας τραγούδια που γίνανε γνωστά σε ένα τουλάχιστον συγκεκριμένο μουσικό κοινό.
Η μουσική που παίζουν θα την λέγαμε ένα Hard Rock αγνό και πηγαίο λες και ήρθε από άλλες εποχές και φυσικά έχοντας πάρα πολλές Rock & Roll και Blues Rock επιρροές.
Ο δίσκος που έβγαλε το 2006 Sleep Is The Enemy θεωρείται ίσως και ο κορυφαίος δίσκος που ηχογράφησε O Danko Jones και η μπάντα του..ο ήχος παραδοσιακά των Danko Jones είναι ικανός να σε σηκώσει από την θέση σου και να αρχίζεις αμέσως το Headbanging και να σου φτιάξει την διάθεση.
Έχοντας μέσα αρκετά φοβερά κομμάτια γεμάτα Rock & Roll ενέργεια ο δίσκος Sleep Is The Enemy όπως το τραγούδι που ξεκινάει ο δίσκος Sticky Situation,το φοβερό και τρομερό First Date γυρίζοντας ένα άκρως διασκεδαστικό video clip και το Invisible που συνεργάζεται με τον τραγουδιστή των Kyuss John Garcia.
Μέτα από αυτόν τον δίσκο θα βγάλουν και άλλους 3 δίσκους με τελευταίο την περασμένη χρονιά δηλαδή συνολικά εχούν κυκλοφορήσει 6 επίσημους δίσκους και είναι άκρως ιδανικοί σε όσους αρέσουν τα απλά και άμεσα μουσικά πράγματα χωρίς πειραματισμούς και ψαγμένες συνθετικές ιδέες.

Gary Lexicondevil