Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

NyktΩr


Η νύχτα μπορεί από πολλούς να θεωρείται ένα χρονικό μέρος χωρίς δημιουργική δραστηριότητα. Αλλά την νύχτα γεννιούνται τα όνειρα, πρώτη ύλη της δημιουργίας. Κατά την νύχτα ή αλλιώς νύκτωρ, όπως είναι στα αρχαία ελληνικά η έκφραση αυτή, γεννιούνται πολλές ιδέες. Και δεν είναι λίγες φορές που ίδια είναι και λίκνο αυτών των ιδεών, μέχρι να ωριμάσουν και γίνουν ανεξάρτητες και πραγματοποιήσιμες. Η σκοτεινή της φύση, είναι απαλλαγμένη από τα στερεότυπα και πάντα είναι έτοιμη για νέες εξερευνήσεις, ειδικά όταν αυτές αφορούν μουσική. 

Μια τέτοια ιδέα ενσαρκώθηκε κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας metal μπάντας. Έτσι λοιπόν όταν Johnny L συνέλαβε την ιδέα για μια νέα μπάντα και την παρουσίασε στον  Nick Chliaras, μια χειμωνιάτικη νύχτα, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια εξελικτική πορεία. Το όνομα δεν άργησε να έρθει, NyktΩr : "το επιλέξαμε λόγο του ότι έχει το ελληνικό στοιχείο και του ότι ταιριάζει με το στυλ της μουσικής που παίζουμε, ούτως ή άλλως το όνομα δεν κάνει τη μουσική αλλά τα άτομα που την γράφουν." δηλώνουν οι ίδιοι στο Echo-λόγιο ( http://echooadventures.blogspot.gr/2014/01/nyktr-echo.html ). Πιθανόν ήθελαν να σπάσουν την νυχτερινή ησυχία, επιλέγοντας μια πιο δυνατή έκφραση του rock'n'roll, την heavy metal. Οι επιρροές τους, Metallica, Misfits, Dark Tranquility, Opeth, Crematory, Led Zeppelin, Ramones και αρκετά ακόμα γκρουπ, δηλώνουν κατά ένα μέρος και τις μουσικές τους κατευθύνσεις. 

Το line up τους αποτελείται από τους Johnny - Vocals, Orestis Tentokalis - Lead Guitar, Alexandros Giantsis - Rhythm Guitar, Nick Chliaras - Bass Guitar , Minas Kavvadias - Drums και με αυτήν την σύνθεση συμμετέχουν στην Rock N Roll Republic . Όσο όμως το όνομά τους παραπέμπει στις σκοτεινές στιγμές μιας μέρας, οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι, η δημιουργία έχει σκοτεινά σημεία. " ....πραγματικά όλα τα στάδια της είναι γεμάτα φως και χαρά, προφανώς και οι ώρες για να καταφέρεις να φέρεις ένα κομμάτι στο σημείο που θέλεις είναι κουραστικό, αλλά κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιο σκοτεινό σημείο,... " δηλώνουν οι ίδιοι. Η ευχή τους για την μπάντα είναι απλή.... Live the life you have imagined, αλλά σίγουρα υποδηλώνει την επιθυμία τους για ζωντανές εμφανίσεις, αν λάβουμε υπ' όψη το λογοπαίγνιο.  
Jacek Maniakowski

NyktΩr - Echo-λόγιο


1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Κατά τη νύκτα, είναι το νόημά της λέξης, το επιλέξαμε λόγο του ότι έχει το ελληνικό στοιχείο και του ότι ταιριάζει με το στυλ της μουσικής που παίζουμε, ούτως ή άλλως το όνομα δεν κάνει τη μουσική αλλά τα άτομα που την γράφουν.

2) Χρήμα ή δόξα;
Όλοι υποστηρίζουν ότι δεν παίζουν για την δόξα και το χρήμα, αλλά και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, προφανώς και παίζουμε αρχικά επειδή γουστάρουμε τη μουσική μας και την αίσθηση της δημιουργίας, αλλά και τα άλλα δύο παίζουν ρόλο.

3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Μαύροι είνοι Νύκτωρ στα βουνά (αυτό θα ακούσεις άλλωστε και βγαίνοντας από το στούντιο).

4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Once upon a time Johnny L. introdused an idea to Nick Chliaras for a metal band project that came to be a reality on a february night along various other artists that later were either removed or left the project.

5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Το σκυλάδικο και η ποπ μουσική.

6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε
Στα reality show και φυσικά στη Βουλή

7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Dark Tranquility, Manowar, M Graves, Opeth, Crematory, In Flames, και πολλούς άλλους.

8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Τίποτα από τα δύο, ανθρώπινη, βγαλμένη από την ζωή για την ζωή.


9) Οι επιρροές σας;
Metallica, Misfits, Dark Tranquility, Opeth, Crematory, Led Zeppelin, Ramones και πολλοί ακόμη

10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Το συγκρότημα είναι φιλία, είναι οικογένεια, δεν είναι ούτε σκοπός αλλά ούτε και μέσο, είναι εφόδιο.

11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Μέσο, μέσο για να επιτεύξουμε τον σκοπό μας, όποιος κι αν είναι αυτός.
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Είναι ανάλογα στο άτομο οπότε μπορεί και τα δύο.

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Με την κουκουβάγια, γιατί είναι ένα ζώο που κατά την νύκτα κυνηγάει για να τραφεί, έτσι κι εμείς θα κυνηγήσουμε τους στόχους μας.

14) Μια ευχή για την μπάντα
Live the life you have imagined.

15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;

Δεν υπάρχει κάτι που να είναι δύσκολο στη μουσική δημιουργία εκτός από την απόλυτη ανάγκη για δημιουργικότητα, πραγματικά όλα τα στάδια της είναι γεμάτα φως και χαρά, προφανώς και οι ώρες για να καταφέρεις να φέρεις ένα κομμάτι στο σημείο που θέλεις είναι κουραστικό, αλλά κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιο σκοτεινό σημείο, εάν εξαιρέσουμε την αναζήτηση για κάποιο μέσο προώθησης της. Βέβαια αυτό μπορεί να ξεπεραστεί και είναι ένα από τα κομμάτια που κάνουν τη μουσική ενδιαφέρουσα κάνοντας τον μουσικό να σκεφτεί και να εφεύρει τρόπους να κάνει τη μουσική του ξεχωριστή, αυτούσια και αληθινή. Οπότε η μουσική δημιουργία όχι δεν έχει κάποιο σκοτεινό σημείο.


Θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/nyktor?fref=ts
                                 https://twitter.com/NyktorBand