Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ellinator


Ο δρόμος του rock'n'roll δεν είναι ποτέ εύκολος και ενίοτε μοναχικός. Η κακοτράχαλη φύση του θέλει αρκετή υπομονή και επιμονή. Τα χαρακτηριστικά αυτά πρέπει να συνοδεύονται από ατσάλινη περιβολή, ίσως και με σιδερένια πίστη. Σε όλα αυτά το ένστικτο δημιουργίας που συνοδεύεται από ταλέντο, είναι παράγοντες που στηρίζουν τις προαναφερθείσες αρετές. Και  όταν η μουσική αρτιότητα είναι επαρκής και παιδικές μνήμες είναι στολισμένες με νότες, που συνοδεύουν την κάθε παιδική "καγκουριά", τότε μιλάμε και για πολύ γερά καλλιτεχνικά θεμέλια. 


Η ιστορία του Ellinator ξεκινά το 1999, αλλά στην πραγματικότητα γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια θάλασσα από νότες. Το όνομά του :"Έλλην με την αγγλική κατάληξη ator . Δεν συμβολίζει κάτι...άπλα είμαι εγώ ...", όπως αναφέρει στο Echo-λόγιο ( http://echooadventures.blogspot.gr/2013/06/tasos-ellinator-1-t-ellinator-ator.html). Με ώθηση τις επιρροές του από Black Sabbath, Judas Priest, Testament μεταξύ των άλλων ξεκίνησε να γράφει τραγούδια. Η αναζήτηση άλλων μελών για την μπάντα του, όχι και ιδιαίτερα παθιασμένη,όπως δηλώνει και ο ίδιος, ουσιαστικά το οδήγησε στην απόκτηση και τεχνικών γνώσεων. Την σπουδές του στο πιάνο αρχικά και στην κιθάρα αργότερα, συμπλήρωσαν και οι γνώσεις της ηχοληψίας. Τα αυτοδίδακτα φωνητικά του ανεβοκατεβάζουν οκτάβες, όπως ένας πιτσιρικάς παίζει γιο-γιο.
Οι πρώτες του νότες στο πιάνο της μητέρας του, στα 5 του χρόνια, μέσα από την μουσική του αναζήτηση και πάντα στα σκληρά μονοπάτια της rock'n'roll, έγιναν το πρώτο του άλμπουμ το 1999. Μια κακή παραγωγή που ξαναηχογραφηθηκε το 2005. Έκτοτε η έμπνευση δεν τον έχει εγκαταλείψει και πηγάζει μέσα από την ευρεία γκάμα της Metal μουσικής.
Αυτή είναι και μουσική του έκφραση μέσα από τα δέκα!!!! του άλμπουμ και πάνω από 100 τραγούδια που έχει γράψει και ηχογραφήσει μόνος τους, που συνοδεύονται και από καμιά 30-αριά διασκευές. Κατά καιρούς συνεργάζεται και με άλλες μπάντες, αλλά πάντα κρατώντας τον προσωπικό του χαρακτήρα. Η δημιουργικότητά είναι αστείρευτη και οι ποσότητες των τραγουδιών του αυξάνονται συνεχώς. Ο στίχος του πότε ελληνόφωνος και πότε αγγλόφωνος, επικεντρώνεται κυρίως στην επικαιρότητα , χωρίς όμως να είναι η μοναδική του πηγή.  Αυτή την μόνιμη του έμπνευση ήθελε να μοιραστεί και με την  Rock N Roll Republic με μια νέα σύνθεση. Η συμμετοχή του ουσιαστικά αντικατοπτρίζει και τον προσωπικό, αλλά και μουσικό, του χαρακτήρα, λειτουργώντας με δοτική πρόθεση. 
Jacek Maniakowski