Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

BrightSide - Echo-λόγιο


Οι BrightSide απαντούν:
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Το προφανές είναι ότι πήραμε το όνομά μας από κομμάτι των The Killers. Το λιγότερο προφανές είναι ότι η μουσική μας, ακόμα και όταν γίνεται σκοτεινή, προσβλέπει στη φωτεινή πλευρά της ζωής, εκεί που θέλουμε και πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε και εμείς.

2) Χρήμα ή δόξα;
Δόξα γιατί σημαίνει και δικαίωση. Το χρήμα ωστόσο κινεί τον κόσμο τούτο, δυστυχώς. Αν και αυτά τα δύο είναι αρκετά συνυφασμένα...

3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Το όνομα μας. Φωτεινή πλευρά.

4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Σημείο μηδέν είναι καθαρά η στιγμή (διαφορετική χρονικά για τον καθένα) που αποφάσισε έκαστος, ακούγοντας τις μουσικές που μας εκφράζουν, να ξεφύγει από την σιωπή και την μοναξιά του και να κάνει ένα συγκρότημα όπως ακριβώς το ονειρεύεται. Η αξία αυτής της στιγμής επιβεβαιώνεται σε κάθε χειροκρότημα.

5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Κάθε είδος μουσικής είναι τέχνη και εκφράζει ανθρώπους, αυτούς που την δημιουργήσανε και αυτούς που την ακούνε. Άρα, είναι αξιοσέβαστο. Αλλά δεν μας εκφράζει καθόλου η ελληνική νεο-λαϊκή σκηνή, το σκυλάδικο να το πω απλά. Η μουσική πιστεύουμε έχει, και θεωρούμε ότι πρέπει να έχει, πολύ περισσότερο νόημα και βάθος από αυτό. Πάντως, το πιο ύπουλο υποείδος είναι το «έντεχνο» (και δεν αναφερόμαστε, βεβαίως, στον Χατζιδάκι). Είναι κάτι ερμαφρόδιτο και παντελώς ετερόκλητο. Και, αν τα σκυλάδικα βρίσκονται στο πιο απώτατο άκρο και μπορεί ο καθένας να τα περιθωριοποιήσει, το «έντεχνο», όπως κάθε αδίστακτα μεταδοτικός ιός, παίρνει οποιαδήποτε μορφή.


6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της κοινωνίας που ζούμε, που είναι και πάρα πολλά. Θα προσπαθούσαμε να κάνουμε πολλούς συνανθρώπους μας να δείχνουν λίγο περισσότερο σεβασμό στην ίδια την ζωή και να την διάγουν με αξιοπρέπεια, χωρίς παρωπίδες και αυτό-απορρίψεις. Τα πάντα γύρω μας και εμείς οι ίδιοι είμαστε τέλειοι μέσα στα λάθη μας,
αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευτυχούς ισορροπίας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτόν τον τρόπο οι ζωές όλων θα απλουστεύονταν και θα καλυτέρευαν.

7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Κάθε μέλος έχει τους δικούς του ήρωες. Ωστόσο, συμφωνούμε όλοι ότι θα ήταν πολύ ωραίο να μοιραζόμασταν τη σκηνή με τους Arcade Fire ή το συγκρότημα απ' το οποίο πήραμε το όνομα μας, τους The Killers.

8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Τίποτα απ' τα δύο. Δεν είναι στοχοποιημένη σε κανένα απ'τα α δύο η μουσική μας και δεν θέλουμε ποτέ να γίνει. Τη γράφουμε για να εκφράσουμε δικά μας συναισθήματα, προβληματισμούς, εικόνες, μνήμες και αναμνήσεις, για να επικοινωνήσουμε και να ενωθούμε με όποιον έχει τα ίδια βιώματα και συναισθάνεται την ίδια ανάγκη έκφρασης. Όχι για να προωθήσουμε κάποια πολιτική, θρησκευτική ή οποιουδήποτε άλλου είδους ιδεολογία.

9) Οι επιρροές σας;
Η post punk/new wave σκηνή των 70's - 80's, όπως και η αναβίωση της μέσα από τις indie μπάντες των '00s.

10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Μάλλον μέσο για να εκπληρώσουμε το όνειρό μας, το οποίο είναι κοινό για όλους. Αλλιώς, δεν θα βρισκόμασταν εδώ. Ωστόσο, αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πορεία των BrightSide, οπότε πλέον μάλλον μπορείς να πεις ότι είναι και σκοπός.
 
11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Εδώ η απάντηση είναι ξεκάθαρη: σίγουρα σκοπός. Αγαπάμε όλοι μας παθολογικά τη μουσική και οι ζωές μας περιστρέφονται κυρίως γύρω από αυτήν

12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Νομίζουμε ότι θα ‘πρεπε να συνοδεύει το δεύτερο. Απ' την άλλη, τα αντίθετα παραδείγματα είναι πολλά για πούμε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είσαι αυθεντικός, ειλικρινής και συνεπής με ότι κάνεις και να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες.

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Ίσως με μια αρκούδα. Είναι πολύ ήσυχο ζώο, αλλά, όταν απειλείται, δεν θέλεις να είσαι μπροστά της. Συν τοις άλλοις, είμαστε και πολύ φαγανά παιδιά βλέπεις, άσχετα που δεν μας (πολύ)φαίνεται.

14) Μια ευχή για την μπάντα
Να καταφέρει να αποδείξει ότι και σ' αυτό το είδος μουσικής, μπορούμε ως Έλληνες να τα καταφέρουμε στο εξωτερικό.

15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;

Όταν τζαμάρουμε και οι ιδέες, οι σκέψεις και τα συναισθήματα του καθενός από εμάς πέσουν η μία πάνω στην άλλη και δημιουργηθεί ένα τραγούδι. Είναι μαγικό! Εν τέλει, είναι αυτή η σιωπηρή ιστορία, που κρύβεται πίσω από κάθε στίχο και που γίνεται μυστικιστική, όταν τίθεται σε κοινή θέα.

BrightSide. - Get Down (Official Video)

Θα τους βρείτε εδώhttp://brightsidemusic.net/
                                     https://www.facebook.com/BrightSideTheBand
θα τους δείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/BrightSideTheBand
Θα τους ακούσετε εδώ: http://www.reverbnation.com/brightsideindieband
                                       https://soundcloud.com/brightside-indieband
και στηρίξτε τους εδώ: http://www.redbullbedroomjam.gr/band-2014/brightside/