Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ian Dury and The Blockheads - Sex and Drugs and Rock'n'Roll


Το rock'n'roll βρίσκει πολλούς καλλιτέχνες, αλλά και τρόπους να ενσαρκωθεί. Άμα κάποιος άσχετος θέλει να μάθει τι είναι, δεν έχει παρά να ξεκινήσει να ακούει και μέσα από τους στίχους των τραγουδιών θα συνθέσει μια εικόνα γι αυτό. Αλλά το "Sex & Drugs & Rock & Roll" του Ian Dury είναι από τα πιο περιεκτικά σε νόημα. 
Ο καλλιτέχνης, με τη πιο πολύπλευρη έννοια του όρου, Ian Dury ξεκίνησε την μουσική του καριέρα με αυτό το τραγούδι τον Αύγουστο του 1977, σαν σινγκλ αρχικά. Γράφτηκε από των ίδιο μαζί με άλλα δύο μέλη της μπάντας του, τους  the Blockheads. Οι άλλοι δύο συνδημιουργοί ήταν ο κιθαρίστας  Chas Jankel και ο σαξοφωνίστας Davey Payne, αν και ο δεύτερος δεν αναφέρεται σαν δημιουργός του. Ο τόπος της δημιουργίας ήταν  Oval Mansions, ένα άθλιο μέρος που ο  Dury το ονόμαζε "Catshit mansions". 
Η γέννηση του  ξεκίνησε σαν μελοποίηση των στίχων, που είχε στα χέρια του ο Jankel. Το μουσικό μέρος γραφόταν και ξαναγραφόταν, χωρίς να ενθουσιάσει κανέναν. Ώσπου έκανε "σκασιά" το αρχικό ρίφ του τραγουδιού, όχι από την κιθάρα του Jankel, αλλά από την φωνή του  Dury, το οποίο μετατράπηκε σε καθαριστική συγχορδία. Ωστόσο κάποια στιγμή αργότερα ο κιθαρίστας άκουσε την ίδια μελωδία από τον  Ornette Coleman, στο τραγούδι "Ramblin", από τον δίσκου του Change of The Century. Ο κιθαρίστας ζήτησε προσωπικά συγνώμη, αλλά δεν το γνώριζε, αν και στον άλμπουμ του τζαζίστα, είναι εκτελεσμένο σε μπάσο. 
Ο  Coleman του απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για απολογία, μιας και οι ίδιοι, μαζί με τον Charlie Haden και Don Cherry, που δημιούργησαν την σύνθεση, το πήραν από αλλού. Αργότερα και ο Haden, εξήγησε στον Jankel ότι πρόκειται για παραδοσιακό κομμάτι του  Kentucky, τα λεγόμενα cajun. Συγκεκριμένα πρόκειται για το  Old Joe Clark. 
Αρχικά το σινγκλ πούλησε 19 000 κόπιες, αριθμός ασήμαντος για την εποχή εκείνη και  δυο μήνες μετά την κυκλοφορία του απλά αποσύρθηκε. Παρ όλα αυτά κατάφερε να δώσει το στίγμα του. Το BBC το είχε απαγορεύσει και στην άνθηση της punk ακόμα, ο τίτλος του ήταν απαγορευτικός. Ο   Dury εξήγησε, πως πρότεινε απλά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, έξω από το 9-5 ωράριο. Επίσημα το τραγούδι δεν μπήκε στο ντεμπούτο τους, το New Boots and Panties και για πολλά χρόνια ήταν δυσεύρετο. Αλλά πάντα εξαιτίας του δημιουργού του, που το μοίραζε δωρεάν σε κάποια live και πάντα σε περιορισμένα αντίτυπα. 
Jacek Maniakowski

The lost boys - Echo-λόγιο


Xristos Tsif απαντά:
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Το όνομα The lost boys συμβολίζει ότι είμαστε χαμένοι μέσα στον δικό μας κόσμο "μουσικής", όπως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και χαμένος βαθιά στον δικό του κόσμο.


2) Χρήμα ή δόξα;
both of them..... χαχαχαχ Ενέργεια και δύναμη και πάνω απ' όλα ΓΟΥΣΤΑ!!!


3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Αλήτες!


4) Σημείο μηδέν της μπάντας
25 Δεκ 2005 


5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Γενικά ακούμε όλοι διάφορες μουσικές,, καθώς έχουμε επηρεαστεί από πάμπολλα είδη. Ο harmonica man (johny) ήταν και είναι ερμηνευτής ελληνικής hip hop, ο μπασίστας μας (Alex) ήταν ντράμερ σε μέταλ μπάντα και πρώην μπασίστας σε Disco band, ο ντράμερ μας (Dimos) άρχισε την σταδιοδρομία του σε black metal! Και εγώ (xristos Tsif) μπήκα νωρίς στο δρόμο της heavy, καθώς πρωτάκουσα το virtual XI των maiden! Αργότερα άρχισα με κάποια φιλαράκια να παίζω έντεχνα-λαϊκά σε μαγαζάκια, κρασάδικα και τέτοια...αα!! Μόλις έπιασα τον εαυτό μου να τραγουδάω σε χορωδίες των σχολείων που πήγα με γραβατούλα και σκαρπίνια! Rock καταστάσεις! Και...... όλα αυτά μας έφεραν στα Blues!!! Οπότε όλα τα είδη της μουσικής, μας είναι αρκετά οικεία.


6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιουσατε;
Μόλις πιω τον δεύτερο καφέ, θα απαντήσω, τώρα δεν βγαίνει..



7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Blues wire ,Nick & back bone


 8) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Η μουσική για μας είναι τρόπος ζωής!


9) Οι επιρροές σας;
Roy Buchanan Danny Gatton ,Albert Collins , Robert Johnson , Allman Brothers , Buddy Guy , jimi hendrix ,The Doors ,The Yardbirds , Rolling Stones , Chuck Berry , Elvis Presley , Link Wray , Led Zeppelin, Stevie Ray Vaughan , The Outlaws , Alvin Lee , Snowy White , Joe Bonamassa ,BB King , Peter Green , cream ,Fullhouze, steppenwolf , The Byrds , Eric Clapton , Dire Straits,Seasick Steve


10)Μέσον ή σκοπός η μπάντα;
η μπάντα είναι το μέσον για να “χαθούμε” και μεις στον φαύλο κύκλο της  μουσικής.

11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Η μουσική είναι αυτό που αγαπάμε, 


12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Αααααααααααααααα...  Δεν μπορώ άλλο, 50-50 και τα δυο!!!

Μερικές φορές το ένα μερικές το άλλο, (μερικές το ένα φέρνει το άλλο …) χεχεχεχε άνθρωποι είμαστε!

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Dog, (Κοπρόσκυλο)


14) Μια ευχή για την μπάντα
Keep the Blues alive!

 
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Είναι αυτό που υποφέρεις ψυχικά και προσπαθείς να το γράψεις στο χαρτί και να το ψευτο-ηχογραφήσεις με το κινητό σου, μέχρι ως ότου το ξεπεράσεις και γράψεις άλλο ένα τραγούδι.







Θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/pages/The-Lost-Boys/112250705506523?fref=ts
και δω  https://www.facebook.com/groups/thelostbousgr/
θα τους δείτε εδώ: http://www.youtube.com/user/theostaras?feature=watch