Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Reverend and the Makers - Heavyweight Champion Of The World


Ο κόσμος της μουσικής είναι και κυρίως της ροκ είναι μια κοινωνία, κάπως πιο ξεχωριστή, αλλά πάντα με τα χαρακτηριστικά μια κανονικής κοινωνίας. Απλά οι έχθρες και οι φιλίες μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά η φιλία είναι πάντα πιο ισχυρή και είναι ακόμα ικανή να δημιουργήσει μια ολόκληρη μουσική σκηνή, όπως στην περίπτωση του Seattle. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, απλά μέσα από κάποια διασκευή από ήδη καθιερωμένη μπάντα, γίνονται γνωστοί και οι δημιουργοί της αυθεντικής εκτέλεσης, απλά επειδή είναι φίλοι τους. Αλλά μια περίπτωση έχει αρκετό ενδιαφέρον, αυτή που η επιτυχία του κολλητού και συγκατοίκου συμπαρασύρει και την μπάντα δική του μπάντα. 
Ο  Alex Turner μαζί με τον John McClure, από μέλη του ίδιου γκρουπ και κολλητοί ήταν και συγκάτοικοι. Η επιτυχία των Arctic Monkeys με το ντεμπούτο τους,  το σινγκλ I Bet You Look Good on the Dancefloor ( http://echooadventures.blogspot.gr/2013/10/arctic-monkeys-i-bet-you-look-good-on.html ) και η αναφορά στον McClure, σε έναν στίχο του τραγουδιού, ώθησε την μπάντα του, την Reverend and the Makers στην είσοδο στο top ten της Βρετανίας. Το τραγούδι Heavyweight Champion Of The World είναι το ντεμπούτο σινγκλ από το πρώτο τους άλμπουμ από το The State Of Things, δημιουργία του ίδιου του τραγουδιστή της μπάντας. 
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι σαρκαστικός προς το λυρικό μέρος του. Δεν μιλάει για κάποιον πρωταθλητή βαρέων βαρών της πυγμαχίας, αλλά για κάποιον που είναι παγιδευμένος στην μίζερη καθημερινότητά του και της συνεχώς επαναλαμβανόμενη ζωή, χωρίς ίχνος νοήματος και δημιουργίας. Ο τίτλος είναι παρμένος από το βιβλίο του  Barry Hines, του 'A Kestrel For A Knave.'. Όπως και στο βιβλίο ο κεντρικός χαρακτήρας ζει στο  Yorkshire και απλά κάνει ότι και οι υπόλοιποι, δουλεύει 9 με 5, μέσα από σε μια ρουτίνα, που απλά καταστρέφει την ψυχή του. Ο στίχος "I coulda been a contender. I coulda been somebody"  αναφέρεται στην ταινία On the Waterfront και στην παράφραση της ατάκας "I could've been a contender/ Could've been a someone." του Marlon Brando. 
Το τραγούδι μόλις κυκλοφόρησε το 2007, έλαβε διθυράμβους, σχεδόν απ' όλο το Αγγλικό μουσικό τύπο. Επίσης υπάρχει και στην συλλογή 'Top Gear: Seriously Cool Driving Music'.

Creedence Crearwater Revival - Willy And The Poor Boys


Ένα πραγματικά θρυλικό συγκρότημα από την Αμερική και από το San Francisco όπου έβγαλε πολλές μεγάλες μπάντες όπως Greatful Dead,Big Brother & The Holding Company(η μπάντα της Janis Joplin) και άλλες πολλές.
Οι ρίζες τους ξεκινάν από το 1959 με το όνομα Blue Velvets και η πρώτη ηχογράφηση το 1962 με τότε ηγέτη & τραγουδιστή τον Tom Fogerty.Στην πορεία θα αλλάξουν το όνομα τους σε Golliwogs όπου παίζανε Garage Rock όσο και να ακούγεται περίεργο.
Το 1968 θα ξαναλλάξουν το όνομα τους σε Creedence Crearwater Revival και θα ξεκινήσουν μια μικρή αλλά σημαντική καριέρα αφήνοντας έντονα το στίγμα τους και επηρεάζοντας δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες στην συνέχεια.
Κυκλοφόρησαν 7 δίσκους μέσα σε 4 χρόνια και 3 μαζεμένους σε μία χρονιά το 1969 ένας από αυτούς ο Willy And The Poor Boys..Αποτελείται από 10 πραγματικά αριστουργήματα από τα οποία τα 2 είναι Instrumental και τα άλλα 2 διασκευές σε παλιά Blues κομμάτια του Leadbelly.
Το τραγούδι που πραγματικά έχει αφήσει εποχή είναι το Fortunate Son ένα αντιπολεμικό τραγούδι που μιλάει για τον πόλεμο του Βιετνάμ γραμμένο όπως και όλα του συγκροτήματος από τον John Fogerty..Ενδεικτικό είναι ότι το έχουν διασκευάσει οι Dropkick Murphys & οι Pearl Jam.
Άλλες καλές στιγμές του δίσκου το εκρηκτικό It Came Out Of The Sky το χαρακτηριστικό Down In The Corner και το υπέροχο και νοσταλγικό τραγούδι Effigy που πάντοτε το ακούς και σου γεμίζει έντονα συναισθήματα.
Οι πολλές διαμάχες ανάμεσα στα μέλη του Group δυστυχώς δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν και για περισσότερα χρόνια,ο John Fogerty ξεκίνησε από το 1973 μέχρι και σήμερα την προσωπική του πορεία και πολλή αξιόλογη αλλά οι CCR θα μείνουν για πάντα στις καρδιές ειδικά στους λάτρεις του Classic Rock Και ειδικότερα στους Αμερικάνους.

Gary Lexicondevil

PATH the band - Echo-λόγιο


Οι PATH the band απαντούν: 
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
διαδρομή

2) Χρήμα ή δόξα;
και τα δυο

3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
σοβαροί

4) Σημείο μηδέν της μπάντας
δεν υπάρχει

5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
new wave,rockabilly

6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
peace protests

7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
led zeppelin

8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
άσχετο


9) Οι επιρροές σας;
metallica iron maiden doors stones etc

10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
σκοπός

11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
μέσον

12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
το τελευταίο

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
αετό
14) Μια ευχή για την μπάντα
να παίζουμε μέχρι τα γεράματα

15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
το μήνυμα


Θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/paththeband

Prassein Aloga - Echo-λόγιο

Οι Prassein Aloga απαντούν:


1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Πράσσειν Άλογα στην αρχαία ελληνική σημαίνει να κάνεις πράγματα παράλογα. Θέλαμε να χαρακτηρίσουμε τους εαυτούς μας και την συμπεριφορά μας έτσι αντιδρώντας σε καταστάσεις, αλλά βέβαια σήμερα χαρακτηρίζει ολόκληρη την Ελλάδα νομίζω. Η χώρα του παραλόγου.
2) Χρήμα ή δόξα;
Ποιος δεν θα ήθελε και τα δύο. Ποιος όμως μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να έχει κανένα απο τα δύο. Τίποτα λοιπόν. Μόνο μεράκι
3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Παρέα που εκφράζεται και διασκεδάζει μέσω της μουσικής.
4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Τουλάχιστον ακόμα, δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο.
5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Με αυτό που δεν μπορούμε να ταυτιστούμε καθόλου είναι το σκυλάδικο. Όλα τα άλλα έχουν κάτι να μας διδάξουν.
6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Η μουσική για μένα είναι η μεγαλύτερη μορφή τέχνης. Μπορεί να χαλαρώσεις μπορεί να νευριάσεις μπορεί ακόμα να σου φρεσκάρει τη μνήμη. Ακούγοντας ένα κομμάτι μπορεί να θυμηθείς πρόσωπα και καταστάσεις μιας άλλης εποχής που έζησες. Αν ήταν υπερόπλο θα ήθελα να επαναφέρει συνείδηση σε ασυνείδητους ανθρώπους.
7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Με τους AC/DC
8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Ο καθένας χρησιμοποιεί τη μουσική για οποιονδήποτε λόγο. Ακόμα και για εμπορικούς λόγους,(βλέπε διαφημιστικά jingles διαφόρων προϊόντων). Εμείς θα έλεγα για κοινωνικούς λόγους.
9) Οι επιρροές σας;
Όλη η blues, Hard rock και metal σκηνή των δεκαετιών '70-'80. Είμαστε τυχεροί που ζήσαμε την γέννηση του NWOBHM όταν είμαστε έφηβοι.
10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Μέσο έκφρασης
11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Μέσο αντίδρασης
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Για αυτούς που αγαπούν τη μουσική και αξιολογούν σωστά το ταλέντο τους τους συνοδεύει η ταπεινοφροσύνη. Για τους άλλους που έχουν ως σκοπό την επίδειξη η αλαζονεία.
13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Με κουνάβι. Γλυκό στη μούρη, άγριο, χωρίς αφεντικό, ζημιάρικο και βρωμερό, χαχαχα
14) Μια ευχή για την μπάντα
Να είμαστε καλά στην υγεία μας και να μην χάσουμε ποτέ το μεράκι μας.
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Η αλαζονεία...




και εδώ το νέο τους τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z8COlJx8JFE

Θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/managementprasseinaloga
το νέο τους άλμπουμ μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.breath-fresher.com/2013/10/08/free-download-prassein-aloga-under-surveillance/