Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Rock - e - pedia: Brutal Death Metal

 

Δεν έχει σημασία τι γλώσσα μιλάς, φτάνει να γίνεσαι κατανοητός

Brutal Death Metal

 

 

Πως ακούγεται: σαν κάποιος να έχει στομαχικά προβλήματα και συνεχώς ρεύεται προσπαθώντας να τα εξηγήσει σε κάποιους φίλους του. Βασικά σαν Βίκινγκ «βάρδος» προσπαθεί να αφηγηθεί μια ακόμα ρομαντική ιστορία λεηλασίας και σφαγής αθώων. Βασικά είναι Death Metal με κατάχρηση growl φωνητικών. Σαν Goregrind αλλά σε πιο αργό τέμπο. Είναι ένα υπο-είδος death metal, το οποίο επικεντρώνεται στο να μεταφέρει το στυλ σε πιο βάρβαρες, άγριες περιοχές.

Γιατί να το ακούσουμε: Για να ετοιμαστούμε για διαγωνισμό ρεψίματος και επί την ευκαιρία να λύσουμε ένα εντερικό πρόβλημα που έχουμε. Ίσως και για να μελετήσουμε την μουσική των Βίκινγκς στον 10 αι. Κατά τα άλλα είναι γνήσιο και ειλικρινές είδος, το οποίο δεν υποκρίνεται, ασχέτως που λίγοι ξέρουν τι θέλει να πει πραγματικά.



Γιατί όχι: με αλφαβητική σειρά να γράψουμε τους λόφους ή με τυχαία σειρά;

Που; ΗΠΑ

Πότε; Τέλη της δεκαετίας του ‘80, αρχές ‘90.



Ποιοι; Στο Brutal Death metal πρωτοστάτησαν συγκροτήματα όπως οι Suffocation και Broken Hope.

Οι  μπάντες αυτές αντικατέστησαν τις επιρροές του Thrash Metal και τα σκληρά φωνητικά του Death Metal με χαοτικά, μελωδικά riff και βαθιά «βραχνά» φωνητικά.



Τα πρώτα άλμπουμ και των Cannibal Corpse έθεσαν τις βάσεις του είδους.

Αλλά ακόμα να ακούσεις: Cryptopsy, Hour of Penance, Aborted, Dying Fetus, Disgorge, Origin, Abysmal Torment, Disgorge, Gorgasm, Skinless, Traitor (Κορεα), Visceral Disgorge, Guttural Secrete, Vulvectomy, Prostitute Disfigurement, Analepsy, Amputated, Epicardiectomy, Goreinhaled.

Μέρες δόξας:  Κατά βάση στην δεκαετία του ’90 οι μπάντες του είδους έκαναν αρκετά καλές πωλήσεις, αλλά γενικά ακόμα και σήμερα έχουν φανατικό και πιστό κοινό.

Κόκκινη κάρτα: άλλο ένα είδος που απλά θέλει να προκαλέσει. Μπορεί να το καταφέρνει, αλλά γίνεται βαρετό μετά από 5 λεπτά ακρόασης.

Με τι μπερδεύεται; Το Brutal Death metal εξελίχθηκε και συγχωνεύτηκε με άλλα στυλ, δημιουργώντας νέες κατηγορίες όπως το Slam Death metal και τις πολλές εκδοχές του Grindcore και του Goregrind.

Τι λες στον άσχετο; θυμάσαι πως πίνατε πιτσιρικάδες ένα λίτρο κόκα κόλα μονορούφι και μετά κάνατε διαγωνισμό ρεψίματος; Εεε αυτό, αλλά κάποιοι το συνόδεψαν με μουσικά όργανα και σίγουρα θα έχανες στο διαγωνισμό ρεψίματος από τον τραγουδιστή.

 


Jacek Henryk Maniakowski 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου