Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

INK - Echo-λόγιο



1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Mελάνι τα γραπτά μένουν..
2) Χρήμα ή δόξα;
Το χρήμα στην εποχή μας δείχνει αυτοσκοπός είναι όμως απλά το χρηστικό στοιχείο, χρειάζεται τόσο ώστε να αποφευχθεί ο πόνος και η μιζέρια, δε θα ήθελα ποτέ στη ζωή μου να με πλησιάσει κάποιος επειδή θα έχω κάνει πολλά λεφτά το θεωρώ τραγικό..Η δόξα από την άλλη και το κυνήγι της σημαίνει έλλειψη σε αγάπη, η επιδίωξή της είναι η ανάγκη για αποδοχή, αναγνώριση και αγάπη, αυτό πάντα στη βάση της. Όχι σίγουρα στη δόξα του εφήμερου και του εύκολου, ναι στην υστεροφημία για κάτι που άφησες και ήταν όντως καλό και προσέφερε με κάποιον τρόπο στο να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος.
3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Ιδιαίτερη
4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Δε νομίζω πως ζήσαμε πολύ μεγάλη κρίση στις σχέσεις μας, τα δύο βασικά μέλη είναι τα ίδια πάνω από μια δεκαετία, μεγαλώνουμε και χωρίς να συμφωνούμε σε όλα δεν έχουμε πρόβλημα στη συνεργασία μας.
5) Τι μουσική μισείτε;
Τα σκυλάδικα και το ντισκομπούζουκο των ημερών..
6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Κατά της ανθρώπινης βλακείας
7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Δε θα μιλήσω για τους νεκρούς μου ήρωες, για τους εν ζωή Cult, Soundgarden, Tool, Pearl Jam η λίστα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη..
 8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον κόσμο, ούτε θέλω να πω σε κάποιον πως πρέπει να ζήσει, εμείς σαν καλλιτέχνες περνάμε το μήνυμα και μια άλλη οπτική της πραγματικότητας.
9) Οι επιρροές σας;
Tool, Alice in Chains, Doors, Tea Party, Cult, Faith No More
10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Ιδέα και φιλοσοφία, το όχημα έκφρασής των ιδεών μας.
11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Η μουσική είναι το οξυγόνο, χωρίς αυτό δεv ζούμε, ανάγκη ζωής θα έλεγα
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Η αλαζονεία είναι η απόλυτη τιμωρία, οι Θεοί για να εκδικηθούν κάποιον τον κάνουν πρώτα αλαζόνα, από την άλλη η ταπεινοφροσύνη είναι καλή εώς έναν βαθμό, νομίζω πως το ταλέντο θα πρέπει απλά να βοηθά και να υποστηρίζει την αυτοεκτίμηση για να αποφευχθεί η αυτοκαταστροφή που είναι κοινό χαρακτηριστικό των ταλαντούχων και μη καλλιτεχνών.
13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ εγώ πάντως σαν ταύρος έχω μεγάλο πείσμα.
14) Μια ευχή για την μπάντα
Να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική για την οποία νοιώθουμε περήφανοι.
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Ο μεγάλος πόνος της ψυχής και η βαθειά θλίψη, αυτή που γεννά τέχνη αλλά δεν κατορθώνει να γιατρέψει και να απαλύνει τις πληγές της.

θα τους βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/INKbandgr

Rod Stewart - Sailing



Το "Sailing" το γνωρίσαμε οι περισσότεροι από την εκτέλεση του Rod Stewart και με την δική του βραχνή φωνή έγινε και μεγάλη επιτυχία, κυρίως στο νησί της Μεγάλης Βρετανίας. Η πατρότητα του τραγουδιού όμως ανήκει στους The Sutherland Bros. Band και βρίσκεται στο album τους, το 'Lifeboat' που κυκλοφόρησε την χρονιά του 1972. Η δημιουργία του κομματιού ανήκει στον μπασίστα τους, τον Gavin Sutherland.
Η διασκευή του τραγουδιού από τον Rod Stewart γίνεται το 1975 στα Muscle Shoals Sound Studio στο Muscle Shoals, της Alabama, για το album του Atlantic Crossing. Το κομμάτι αυτό σχετίζεται με την νοσταλγία του για την πατρίδα του την Αγγλία ου είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει  Στο τραγούδι επίσης συμμετέχει η χορωδία, που δημιουργήθηκε ειδικά για το τραγούδι από τον Bob Crewe, παραγωγό των the Four Seasons. Η μεγάλη του αναγνώριση ήρθε στην γηραιά Αλβιόνα, όταν χρησιμοποιήθηκε στην σειρά ντοκιμαντέρ του BBC, Sailor, σαν μουσικό θέμα της, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Είναι το σινγκλ του καλλιτέχνη με τα τις μεγαλύτερες πωλήσεις και έφτασε το αστρονομικό νούμερο των 955,111 κοπιών.
Το 2010 ο Stewart ομολόγησε στο Sunday's Live Magazine, ότι πριν τραγουδήσει σε ζωντανή εμφάνιση, αλλά ακόμα και σε στούντιο πρέπει να πιει κάτι, δεν εννοώντας σίγουρα το νερό ή γάλα, για να καθαρίσει την φωνή του. Το στούντιο της Alabama, όμως ήταν τελείως "ξηρό", μιας και ηχογράφηση γινόταν στις 10 και μισή το πρωί. Όπως συνεχίζει στην απολογία του, είναι το μοναδικό κομμάτι που ηχογράφησε τελείως "στεγνός", αλλά και το μοναδικό που τραγούδησε χωρίς ίχνος αλκοόλ στο αίμα του. 

Jacek Maniakowski

Τα χαρακτηριστικα της progressive rock



Προσωπικά χωρίζω την μουσική σε δύο μέρη: αυτή που μ' αρέσει και αυτήν που δεν μ' αρέσει. Το δεύτερο μέρος το χωρίζω σε δύο υποκατηγορίες: η επιτηδευμένη μουσική και απλά μουσική ατάλαντων. Αλλά αυτά είναι προσωπικές θεωρήσεις και τίποτα παραπάνω και μια περισσότερο συναισθηματική προσέγγιση, παρά μια νοητική εξήγηση. Ωστόσο μια νοητική εξήγηση είναι απαραίτητη και στην μουσική, μιας και ο νους έχει ένα βασικό εργαλείο κατανόησης των πραγμάτων την κατηγοριοποίηση. Και η μουσική είναι, μαζί με πολλά άλλα, μαθηματικά.
Αν και όλα είναι rock'n'roll και απλά κάποια να είναι απλές διαφορετικές προσεγγίσεις προς αυτό, όπως μας το φανερώνει μέσα από τις νότες του Hey Hey My My ο Neil Young. Μία από αυτές είναι το progressive rock ή prog rock. Το είδος αυτό είναι μια φυσική συνέχεια (ή και συνέπεια) του psychedelic rock και ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '60 με αποκορύφωμα του τα μέσα της δεκαετίας του '70, με το punk rock να παίρνει τα πρωτεία, σαν πιο δημοφιλής έκφραση του rock'n'roll, αργότερα στην ίδια δεκαετία.
Η βασική φιλοδοξία του progressive rock είναι να δώσει περισσότερη ποιότητα στην μουσική έκφραση του rock'n'roll, ανεβάζοντας το ένα σκαλί πάνω. Ουσιαστικά στόχευε σε δημιουργία μιας "μουσικής" κάστας, που αποτελούνταν από εκλεπτισμένους μουσικούς και βιρτουόζους στο είδος τους. Αν και μουσική του ευρύτητα είναι τεράστια, έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
- σπάσιμο του δεσμού με το παραδοσιακό 3-λεπτο, δηλ. την απαιτούμενη διάρκεια του τραγουδιού, για να μπορεί να παίζεται και στο ραδιόφωνο. Τα κομμάτια πολλές φορές ξεπερνάνε το 10-λεπτο και φαντάζουν να "χτίζονται πάνω σε στο intro του και να αποτελούνται από συγκεκριμένα μέρη. Πολλές φορές βασίζεται στο σχήμα μιας σονάτας ή και σουίτας είτε κάποιας άλλης κυκλικής μουσικής φόρμας.
- οι μουσικές φόρμες είναι αρκετά πολύπλοκες με το τέμπο να αλλάζει συχνά  αλλά και το μουσικό σχήμα ενός κομματιού
- συχνή δημιουργία instrumental συνθέσεων, σε κλασικές ροκ φόρμες, από κάποιον σολίστα μουσικό
- το στιχουργικό μέρος είναι εξίσου πολύπλοκο και καταπιάνεται με θέματα φιλοσοφικά, θρησκευτικά, μυστικιστικά και με την φανταστική λογοτεχνία να και αυτή, βασικά έμπνευση
- στην χρήση των κλασικών ηλεκτρικών μουσικών οργάνων προστίθεται και τα ηλεκτρονικά
- μεγάλες επιρροές από την κλασική μουσική
-οι βιρτουόζοι του είδους έχουν συνήθως μουσική παιδεία βασισμένη στην κλασική μουσική

Jacek Maniakowski