Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Argent


Μετά την διάλυση των Zombies, το 1969, ο Rod Argent (πλήκτρα - φωνητικά) σχημάτισε τους Argent, μαζί με τον μεγάλο Russ Ballard (κιθάρα - φωνητικά), τον Jim Rodford (μπάσο) και τον Bob Henrit (τύμπανα). Τα πρώτα δυο άλμπουμ τους έτυχαν μιας αρκετά καλής κριτικής, αλλά χωρίς να γίνουν και ιδιαίτερες επιτυχίες. 

Όμως με την κυκλοφορία του All Together Now, εκτοξεύτηκαν στην κορυφή και στην πατρίδα τους την Αγγλία αλλά και στην Αμερική. Ειδικά το τραγούδι τους Hold Your Head Up, έφτασε μέχρι το νο.5 και έμεινε στα charts για πολύ καιρό. Είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που όλοι μας λίγο - πολύ το ξέρουμε, καθώς ακόμα και σήμερα παίζεται σε πολλά ραδιόφωνα και μπαράκια, αλλά σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ποιοι το λένε. Επίσης στον ίδιο δίσκο υπήρχε και το God Gave Rock and Roll to You, ένα τραγούδι σαν ύμνος - προσευχή για το αγαπημένο μας Rock and Roll, το οποίο έγινε ιδιαίτερα γνωστό όταν το διασκεύασαν οι Kiss το 1991.

Το 1974 και μετά την κυκλοφορία του πέμπτου τους άλμπουμ, ο Russ Ballard αποχώρησε για να ακολουθήσει μια τεράστια προσωπική καριέρα, τόσο με τα δικά του άλμπουμ, όσο και σαν συνθέτης για πολύ μεγάλα ονόματα του rock (Rainbow, Kiss, Petra, Hello, Santana). Το since you been gone των Rainbow είναι δικό του. Τη θέση του στο συγκρότημα πήραν οι John Verity και John Grimaldi, αλλά χωρίς τον Ballard έχασαν τον προσανατολισμό τους σε πολύ πιο art rock συνθέσεις και σε τραβηγμένα σόλο, με αποτέλεσμα μετά από δυο χρόνια και δυο ακόμα άλμπουμ να διαλυθούν. Οι Rodford και Henrit πήγαν στους Kinks, ενώ ο Rod Argent, αφού έβγαλε δυο σόλο άλμπουμ χωρίς επιτυχία, άνοιξε μαγαζί με μουσικά όργανα στο Λονδίνο και αργότερα ασχολήθηκε με την παραγωγή δίσκων με αρκετούς επιτυχημένους καλλιτέχνες, όπως η Tanita Tikaram.
Ναούμ Αθ. Βάρκας
Δισκογραφία
1970 Argent Epic
 1971 Ring of Hands
 1972 All Together Now
 1973 In Deep
 1974 Nexus
 1975 Circus



 1975 Counterpoints