Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

After Maths - Echo-λόγιο


Οι @fter Maths απαντούν :
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
To oάνομα μας είναι ένα λογοπαίγνιο. Όλα στο σύμπαν ακολουθούν τους κανόνες των Μαθηματικών (Αfter Maths) ή ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες (aftermaths).

2) Χρήμα ή δόξα;
Αυτογνωσία για να μπορεί κάποιος να διαχειριστεί το πολύ χρήμα ή τη μεγάλη δόξα.

3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
Αfter Maths

4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Το μηδέν το αγαπάμε.  Δεν ήταν καθόλου αυτονόητη η ανακάλυψη του και πήρε χιλιετίες. Είναι ο καταλύτης της δημιουργίας για κάθε μουσικό.

5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Ότι δεν έχει ψυχή, αλήθεια και μυαλό.

6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Να εξαφανίσουμε όλα τα όπλα και υπερόπλα στο σύμπαν.

7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Με κάποιον που δεν έχει ανέβει κάνεις άλλος ποτέ-ποτέ! Χαχα!

 8) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Όπως αρέσκεται ο καθένας, αρκεί να είναι τίμια έκφραση.

9) Οι επιρροές σας;
Μουσικές, ταινίες, γεγονότα, συναισθήματα, φύση, ιδέες, λογοτεχνία, επιστήμη και ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ...

10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Μέσον έκφρασης, σκοπός ψυχοθεραπείας.

11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Τρόπος ζωής.

12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Πρέπει να ρωτήσεις κάποιον που διαθέτει τέτοιο χαχα!

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
 Baiji (ο μπασσίστας μας βλέπει πολλά ντοκιμαντέρ (σ. τ. Echo Adventures: ένα είδος ποταμίσιου δελφινιού, που συναντάται στο ποταμό  Yangtze στην Κίνα, πάρα πολύ σπάνιο)    

14) Μια ευχή για την μπάντα
Έμπνευση, υγεία, τύχη, φιλία.

15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Η γέννεση της και για κάποιους...η έκπτωσή της.

Ένα δείγμα από την μπάντα: http://www.youtube.com/watch?v=WtuVJXhwIB4


θα τους βρείτε εδώ : https://www.facebook.com/aftermathsgr
θα του δείτε εδώ: http://www.youtube.com/user/AfterMathsall?feature=watch
θα κατεβάσετε τα τραγούδια τους εδώ: http://aftermaths.bandcamp.com/track/the-times-2
αλλά και εδώ: https://soundcloud.com/fter_maths

Uriah Heep - Lady in Black


Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που ένα όνειρο άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας, κυρίως μέσω κάποιου επιστήμονα. Αλλά όχι μόνο, πάντα κάποιο όραμα συνοδεύει κάποια μεγάλη απόφαση ή έστω εμπνέει για να παρθεί αυτή. Αλλά και στο κόσμο της μουσικής, δεν είναι λίγες φορές που ένα όνειρο αποτέλεσε έμπνευση ένα κλασικό τραγούδι. Υπάρχουν όμως και πιο τρανταχτές περιπτώσεις, όπου ολόκληρο το μουσικό κομμάτι ενσαρκώνεται μέσα από κάποιο όνειρο. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του προκλασικού  Giuseppe Tartini (1692–1770), στο όνειρο του οποίου ο ίδιος ο διάβολος παρουσιάστηκε να παίζει την, περίφημη μετέπειτα, σονάτα για βιολί. Προς τιμή ονομάστηκε και Devil's Trill. 
Για τον  Ken Hensley μια μαυροντυμένη κοπέλα στάθηκε αφορμή να γράψει από τα πλέον κλασικά τραγούδια της ροκ μουσική και τα πιο αναγνωρίσιμα των  Uriah Heep. Φυσικά πρόκειται για το Lady in Black, από το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, το Salisbury του 1971. Το λυρικό μέρος, από τα πιο ποιητικά στην ροκ μουσική, μιλάει για έναν άντρα που γυρίζει από κάποιον χαμένο πόλεμο και περιπλανιέται μόνος του. Τότε συναντά μια μαυροφορεμένη γυναίκα και σε αυτήν βρίσκει την παρηγοριά, αλλά και κατανόηση. Οι στίχοι βρίθουν από συμβολισμούς, που ακόμα παραπέμπουν στην λατρεία της Μητέρας- Θεάς, από τις πιο αρχέγονες θεολογικές ανθρώπινες προσεγγίσεις. 
Οι εμφανίσεις της μαυροντυμένης γυναίκας υπάρχουν σχεδόν παντού στον κόσμος και οι θεάσεις της έχουν πολλές ερμηνείες. Οι πιο συνηθισμένες σχετίζονται με κάποια καταστροφή ή προειδοποίηση αυτής. Στο Cheltenham της Αγγλίας, γύρω στα 20 άτομα είδαν μια μυστηριώδη "Lady In Black" μεταξύ του 1882 και 1889. Αλλά και πιο στην σημερινή εποχή οι θεάσεις της δεν είναι σπάνιες. Η πιο χαρακτηριστική είναι αυτή κοντά στο  Alice του Texas, όπου πολλοί οδηγοί ισχυρίζονται, ότι είδαν μια μαυροντυμένη γυναίκα στο αυτοκινητόδρομο 281. Ο μύθος λέει ότι, είναι η σύζυγος ενός πολύ πλούσιου Ισπανού, που κρεμάστηκε και το φάντασμά της περιφέρεται σε κείνη την περιοχή. 
Το μουσικό μέρος είναι πάρα πολύ απλό και δεν αποτελεί καμιά αριστουργηματική σύνθεση. Αν και συγκαταλέγεται στις  rock ballads, η μορφή του είναι πολύ διαφορετική. Το τραγούδι έχει μορφή απαγγελίας περισσότερο και δεν υπάρχει αλλαγή ρυθμού κατά την διάρκεια του, ούτε καν σόλο. Η μεγαλύτερη επιτυχία που γνώρισε είναι στην Γερμανία και στην Ρωσία. Δε έχει όμως, ποτέ κυκλοφορήσει σε σινγκλ.  Οι διασκευές του πολλές και σε πολλές γλώσσες με πιο ενδιαφέρουσα, αυτή του 2002 από τους Ρουμάνους  Iris. Σε αυτήν συμμετέχουν και δύο μέλη των Uriah Heep, οι  Mick Box και  Bernie Shaw. Είναι στα ρουμανικά και αγγλικά, λέγεται  "Doamna in negru" και έχει και σόλο. Κατά προσωπική οπτική είναι αρκετά ανώτερο του πρότυπου. 
 Jacek Maniakowski