Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

The Great Gig A tribute concert to Pink Floyd



Η Echo Adventures πήγε και είδε:
Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο χωριό, με την έννοια ότι όλα μαθαίνονται σε διπλό χρόνο, γρήγορα στόμα με στόμα. Έτσι τόσα χρόνια άκουγα για ένα γκρουπ καταπληκτικό, που παίζει cover τους pink floyd..χμμμ cover???? Δεν είμαι λάτρης, του είδους, αλλά πάλι οι εντυπώσεις που άκουγα, τουλάχιστον διθυραμβικές μπορούσαν χαρακτηριστούν. Αναλογιζόμενος όμως, ένα γεγονός ότι ο Σαίξπηρ ή αρχαία τραγωδία υπάρχει χάρη σε ταλαντούχους ηθοποιούς της εκάστοτε εποχής, που πλαισιώνουν καλοδουλεμένες παραστάσεις. Και είμαι σίγουρος πως σημερινές σαιξπηρικές παραστάσεις είναι πολύ καλύτερες από αυτές του 18ου αιώνα.
Προς τι όμως αυτός ο μεγάλος πρόλογος; Μα φυσικά για τους The Great Gig πρόκειται και την μουσικά παράσταση A tribute concert to Pink Floyd. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η παράσταση έγινε σε έναν χώρο, όμορφο, ζεστό, αλλά μικρό για τα δεδομένα του γκρουπ, μια που αποτελούνται από 8!!! άτομα, αλλά χίλιοι καλοί χωράνε και ειδικά άμα είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Το ξεκίνημα τους εντυπωσιακό  η ενέργεια τους ήταν πιο δυνατή από τον ηλεκτρισμό με πρώτο θύμα την ασφάλεια ενός από τους ενισχυτές  Αλλά πολύ γρήγορα το "πνεύμα του ηλεκτρισμού  ένιωσε την δύναμη τους και αποφάσισε να συνταχθεί με το συγκρότημα. Από τις πρώτες νότες, χωρίς καμιά δυσκολία, σε βάζουν στο πνεύμα μια συναυλίας-παράστασης, των Pink Floyd. Όπως σε μια παράσταση Σαιξπηρικού δράματος, έτσι και σε ένα tribute των Άγγλων ρόκερς, πρέπει να έχεις αρκετές ικανότητες για να μπορέσεις να τους αναπαραστάσεις και The Great Gig το απέδειξαν.
Η πιστότητα στις αυθεντικές εκτελέσεις, αναδεικνύει και την ικανότητα των μουσικών, ακόμα και φωνητικά ήταν εκπληκτικά κοντά στα πραγματικά. Όλα αυτά με συνοδεία μοναδικού οπτικού υλικού, προσαρμοσμένου στην ελληνική πραγματικότητα. Οι συνθέσεις επιλεγμένες από τα The Wall και Dark Side Of The Moon έδιναν μια γερή δόση από τη δύναμη μιας συναυλίας των Pink Floyd. Αλλά αυτό που εντυπωσίαζε περισσότερα είναι η σχέση κοινού-γκρουπ-τεχνικών.... απλά μαγική !!!! Και σίγουρα θα μπορούσα να γράψω πολλές θετικές ακόμα εντυπώσεις, αλλά ο θαυμασμός γι αυτήν παράσταση-συναυλία θα γινόταν κουραστικός και όσες φορές μπορείς να ακούσεις τα δύο αυτά τα άλμπουμ, άλλες τόσες μπορείς να τους δεις ζωντανά. Απλά... ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου