Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

The Romantics
Στα τέλη της δεκαετίας του '70 η έννοια του σκληρού ροκ άρχισε να ξεφτίζει. Με την rock'n'roll να αναζητά άλλους τρόπους έκφρασης και με τις δισκογραφικές εταιρίες να προσπαθούν να επιβάλουν δικές τους μόδες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν και να τις "κάψουν", η επόμενη δεκαετία μπαίνει με συγκροτήματα κομήτες. Η punk περνάει σαν εξπρές και η New Wave να κάνει τα πρώτα της βήματα, επηρεάζοντας χιλιάδες μουσικούς. Κάπου στο Detroit και υπό αυτές τις μουσικές συνθήκες δημιουργούνται και οι The Romantics.
Το όνομά τους το πήραν από την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου στην οποία και δημιουργήθηκαν, την χρονιά του 1977. Ξεκίνησαν μέσα από το δεύτερο κύμα Punk Rock, ακολουθώντας τα βήματα των The MC5, Mitch Ryder and the Detroit Wheels, The Stooges. Και με επιρροές από Rock 'n' Roll των 60s, American garage και από την περίφημη βρετανική εισβολή προσπάθησαν να δώσουν και την δική τους οπτική στην μουσική. Το κουαρτέτο των Wally Palmar (lead vocalist, rhythm guitarist, harmonicist), Mike Skill (lead guitarist και backing vocalist), Rich Cole(bassist και backing vocalist) και Jimmy Marinos (drummer and lead vocalist ) για κάποια χρόνια παίζει σε clubs του Detroit, της πόλης από την οποία προέρχονται και στις γύρω περιοχές, ενώ παράλληλα δημιουργούν και δικά τους τραγούδια.
Το ομώνυμο άλμπουμ είναι γεγονός τρία χρόνια αργότερα, αν και είχαν κυκλοφορήσει κάποια singles πριν. Βγάζει το πρώτο του hit, το "What I Like About You" και σαν ήχος χαρακτηρίζονται power pop/pop rock, αν και ακόμα και σήμερα τους κατατάσσουν στην "New Wave". Τα επόμενα δύο άλμπουμ δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό. Ώσπου έρχεται το In Heat και η απόλυτή τους επιτυχία, "Talking In Your Sleep". Βλέποντας το στυλ τους με την συνοδεία των φατσών τους, θα μπορούσε ένας 20χρόνος να πει πολύ εύστοχα... "λογικά και εξαφανίστηκαν". Οι πιο παλιοί άνετα θα τους χαρακτήριζαν άλλον έναν μουσικό κομήτη.
Αλλά οι The Romantics, συνεχίζουν να υπάρχουν κανονικά, θύμα της πολιτικής των δισκογραφικών να δημιουργούν απλά αναλώσιμους καλλιτέχνες, με το ζόρι κυκλοφόρησαν άλλα δυο άλμπουμ. Η σύνθεση του γκρουπ είναι Wally Palmar – lead vocals, rhythm guitar, harmonica, Mike Skill – lead guitar, backing vocals, Rich Cole – bass guitar, backing vocals, Brad Elvis – drums, percussion, John Harrington – theremin. Έχουν αλλάξει κόμμωση και αν και η φήμη δεν υπάρχει πια, συνεχίζουν να παίζουν σε μικρές σκηνές της της Αμερικής.

 Jacek Maniakowski 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου