Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Bon Jovi - Runaway



Υπάρχουν τραγούδια που φτιάχνονται από μπάντες, ένα φαινόμενο μάλλον ανάξιο αναφοράς και δεδομένο. Αλλά υπάρχουν και μερικά τραγούδια που φτιάχνουν μπάντες, φαινόμενο ασυνήθιστο  αλλά πραγματικό. Ένα από αυτά είναι και το "Runaway" από τους  Bon Jovi. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που το θεωρούν το καλύτερο τους τραγούδι, αν και πρώτη τους επιτυχία και όχι η μεγαλύτερη. 
Ο Jon Bon Jovi το έγραψε πριν ακόμα φτιάξει την μπάντα, το 1980. Την επόμενη χρονιά το ηχογραφεί, με μουσικούς του στούντιο και ονομάζει αυτό το project  Jon Bongiovi & The Rest. Βοήθεια στην συγγραφή του τραγουδιού είχε από τον George Karak, δημοφιλή μουσικό εντός των συνόρων του New Jersey. Ουσιαστικά ξεκίνησε το ταξείδι του όταν μπήκε σε μια συλλογή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού WAPP, με μπάντες από την πόλη αυτή.
Στη πρώτη αυθεντική ηχογράφηση είχε πάρει μέρος και ο κιθαρίστας και γείτονας του  Jon Bon Jovi, ο Dave Sabo, ο οποίος τον άφησε για να δημιουργήσει τους Skid Row. Ένα βράδυ, μετά από μια ζωντανή εμφάνιση, ο Richie Sambora βρήκε τον Jon στα παρασκήνια λέγοντας ότι, αυτός θα έπρεπε να είναι κιθαρίστας του. Ο τραγουδιστής δεν τον έκοψε καλά και απλά του είπε, να μάθει το υλικό πρώτα και θα το συζητήσουν μετά. Όταν ο Sambora του είπε ότι το γνώριζε ήδη, εντυπωσιάστηκε. Ήταν η στιγμή της αρχής μιας, από της πιο μεγάλες, μπάντας της Αμερικάνικής ροκ. Οι Bon Jovi δημιουργήθηκαν ακριβώς εκείνη την στιγμή. 
Ο  Jon Bon Jovi, μπορεί να έχει παραδεχτεί ότι μισεί το βιντεοκλίπ του τραγουδιού. Κυρίως για τις στιλιστικές επιλογές των ρούχων που φορούσαν σε αυτό, αλλά είναι το μοναδικό κομμάτι, από τους δύο πρώτους τους  δίσκους,  που έπαιζαν για 20 χρόνια στις συναυλίες τους, .Η φήμη ότι το βιντεοκλίπ γυρίστηκε σε μια μικρή πόλη, την Benicia της California, δεν ευσταθούν. Σ αυτήν την πόλη γυρίστηκε το  "She Don't Know Me.", άλλο ένα τραγούδι τους. Φυσικά όλοι οι κάτοικοι είναι και οπαδοί του γκρουπ, αν και κατά την επίσκεψή τους ήταν ακόμα άγνωστοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου