Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Guns N' Roses - Mr. Brownstone



Πίσω από κάθε σύνθεση, κρύβεται κάποια Μούσα, καμιά φορά λέγεται και έμπνευση.  Η έμπνευση αυτή μπορεί να έχει πολλές μορφές και να κρύβεται σε άσχετα ή σχετικά καθημερινά πράγματα. Επειδή, δυστυχώς, η καθημερινότητα του rock'n'roll σχετίζεται πολλές φορές με ναρκωτικά, έτσι και αυτά αποτελούν ουκ ολίγες φορές πηγή έμπνευσης. Ένα από αυτά τα τραγούδια είναι και το Mr. Brownstone των  Guns N' Roses. 
Σχεδόν όλα τα τραγούδια του καταπληκτικού Appetite for Destruction, έχουν κάποια ιστορία πίσω από την δημιουργία τους, μια κάποια επίσκεψη της Μούσας. Ακόμα αν αυτή έχει την μορφή κάποια απαγορευμένης ουσίας. Το τραγούδι ξεκίνησαν το γράφουν οι  Slash και  Izzy Stradlin, όταν βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του δεύτερου, της  Desi.  Όλα ξεκίνησαν, όταν άρχισε συζήτηση για τα "τζάνκια"  και την πόσο ενοχλητική είναι η παρουσία τους. Τότε άρχισαν να αυτοσχεδιάζουν πάνω στην μουσική και τους στίχους. Η λέξη Brownstone, εξαιτίας του χρώματος τη ηρωίνης, στην αργκό σημαίνει αυτό ακριβώς. Το Mr.  Brownstone, χαρακτηρίζει τον ντίλερ. 
Η σχέση της "ερωμένης" των ροκ σταρ είναι γνωστή και με αυτήν την μπάντα. Ο Axl Rose αναφέρεις ότι πριν εμφανιστούν στην σκηνή, έκανα χρήση και το δίωρο καθυστέρησης ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο γι αυτούς. Οι στίχοι :"I used to do a little, but a little wouldn't do, so the little got more and more. I just keep trying to get a little better, said a little better than before", μάλλον δείχνουν προσωπική εμπειρία των μελών. Σε μια εμφάνιση τους το 1989 ο Axl δήλωσε μπροστά στο κοινό τους, ότι αν τα μέλη της μπάντας δεν σταματήσουν να παίρνουν αυτά τα σ.....τα,  θα είναι το τελευταίο σόου για το συγκρότημα. "έχω βαρεθεί να τους βλέπω  να χορεύουν με τον γα...... ενο Mr.  Brownstone" .  Οι ο Slash, ο Izzy Stradlin και ο Steve Adler, αποφάσισαν να καθαρίσουν, με τον ντράμερ να μην κρατά την υπόσχεσή του, με αποτέλεσμα να πάρει πόδι από το συγκρότημα. 

Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου