Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Kings of Leon - Use Somebody



Το "Use Somebody"  των  Kings of Leon είναι από τα πιο επιτυχημένα τους τραγούδια, αν όχι το πιο πετυχημένο. Είναι το δεύτερο σινγκλ από το  Only by the Night (2008) και οι διακρίσεις πάρα πολλές, αλλά και ήταν από τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια την εποχή που κυκλοφόρησε. 
Ωστόσο, η σύνθεση του τραγουδιού προήλθε από πόνο. Αν και η δημιουργία χρεώνεται σε όλη την μπάντα, για το λυρικό μέρος  ο Frontman Caleb Followill δήλωσε πως  είναι ένα τραγούδι για αυτό που βιώνεις όταν είσαι μακριά από το σπίτι. Για την λαχτάρα να αγκαλιάσεις κάποιον δικός και για το αίσθημα μοναξιάς που νιώθει κάποιος όταν είναι μια συνεχής μετακίνηση.  Το έγραψαν κατά την διάρκεια μιας περιοδείας. Ο Caleb σε μια συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν το γράφε για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, ουσιαστικά δεν ήξερε γι τι έγραφε, ο Matthew (όλοι έχουν το ίδιο επίθετο στην μπάντα) τον παρότρυνε να το κρατήσει και να το ολοκληρώσει. 
Η πρώτη όμως,  σπίθα για την δημιουργία του προήλθε μετά από έναν καυγά, όταν μεθυσμένος ο Caleb μάλωσε με όλους τους υπόλοιπους της μπάντας. Μεταξύ ενοχών του και διάθεσης να ζητήσει συγνώμη, άρχισε να παίζει το 'Up Where We Belong του Joe Cocker. Αργότερα απλά αύξησε το τέμπο.... Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει παρθενογέννεση στο rock'n'roll. 
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου