Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ολέθριο Ρήγμα


Ο ρομαντισμός πάντα βρίσκει τρόπο να εκφραστεί, αν και η εμφάνισή του δεν έχει, τις πιο πολλές φορές, κάποια σχέση με την εικόνα, που του προσδίδουν διάφορα μέσα επικοινωνίας και τα παραδοσιακά στερεότυπα. Αλλά ο πραγματικός έρωτας είναι άναρχος, δεν έχει σχήμα οτιδήποτε εμπορικού και διαφημισμένου και πάνω απ΄ όλα είναι άγριος και ασυμβίβαστος. Πέρα από την περιγραφή αυτή του έρωτα, αυτοί οι χαρακτηρισμοί μπορούν να περιγράψουν και την Hardcore και Punk μουσική, αλλά πάντα θα κρύβουν και μια ιστορία έρωτα... 
Στις αρχές της δεκαετίας του 90' υπήρχαν 2 Αθηναϊκά Hardcore συγκροτήματα, τα οποία ήταν οι Ρήγμα και οι Όλεθρος. Στους Ρήγμα τραγουδιστής ήταν ο Νίκος είχαν κυκλοφορήσει ένα Lp με το όνομα "Τελευταίος Αιώνας" Στους Όλεθρος τραγουδίστρια ήταν η Έμη οι οποίοι είχαν κυκλοφορήσει ένα 7ιντσο που περιείχε 3 τραγούδια. Τα δύο συγκροτήματα είχαν κατά καιρούς κοινά μέλη.
Το 1995 θα συγχωνευτούν αυτά τα δυο γκρουπ σε ένα και θα ονομαστούν σε Ολέθριο Ρήγμα (ταίριαζε κιόλας).Το 1997 θα υπογράψουν για την, πολύ σημαντική για την Rock και Punk, και γενικά την Underground σκηνή στην Ελλάδα εταιρία Wipe Out και θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους. Στίχοι αιχμηροί που μιλούσαν περισσότερο για την ελευθερία της ψυχής και την ελευθεριά της γνώμης και για πράγματα τα οποία τα ζούμε καθημερινά, χωρίς να συνειδητοποιούμε τι συμβαίνει. Η μουσική θα λέγαμε ότι είναι μια συνέχεια από τα προηγούμενα συγκροτήματα, δηλαδή ένα Hardcore Punk και με πολλές ατμοσφαιρικές στιγμές.
Το σύνθημα ''Ολέθριο Ρήγμα Πολέμησε Γι Αυτό'' θα μείνει για πολύ καιρό στην σκέψη πολλών εφήβων και όχι μόνο εκείνης την εποχής. Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει στην ''Σήψη και στο τέλος του ανυπάρκτου μας κόσμου'' και '''Περιμένοντας το Τέλος'', μερικοί τίτλοι μανιφέστα. Να πούμε επίσης ότι οι ηγέτες Νίκος και Έμη είναι και ζευγάρι και στην ζωή εκτός από φωνητικό ζευγάρι....Μετά την διάλυσή τους,  Ο Νίκος και η 'Εμη σχημάτησαν τους "Deathcore" και ένα άλλο μέλος της μπάντας, ο Παναγιώτης, τους "The Oi!lers"
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου