Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Reverend and the Makers - Heavyweight Champion Of The World


Ο κόσμος της μουσικής είναι και κυρίως της ροκ είναι μια κοινωνία, κάπως πιο ξεχωριστή, αλλά πάντα με τα χαρακτηριστικά μια κανονικής κοινωνίας. Απλά οι έχθρες και οι φιλίες μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά η φιλία είναι πάντα πιο ισχυρή και είναι ακόμα ικανή να δημιουργήσει μια ολόκληρη μουσική σκηνή, όπως στην περίπτωση του Seattle. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, απλά μέσα από κάποια διασκευή από ήδη καθιερωμένη μπάντα, γίνονται γνωστοί και οι δημιουργοί της αυθεντικής εκτέλεσης, απλά επειδή είναι φίλοι τους. Αλλά μια περίπτωση έχει αρκετό ενδιαφέρον, αυτή που η επιτυχία του κολλητού και συγκατοίκου συμπαρασύρει και την μπάντα δική του μπάντα. 
Ο  Alex Turner μαζί με τον John McClure, από μέλη του ίδιου γκρουπ και κολλητοί ήταν και συγκάτοικοι. Η επιτυχία των Arctic Monkeys με το ντεμπούτο τους,  το σινγκλ I Bet You Look Good on the Dancefloor ( http://echooadventures.blogspot.gr/2013/10/arctic-monkeys-i-bet-you-look-good-on.html ) και η αναφορά στον McClure, σε έναν στίχο του τραγουδιού, ώθησε την μπάντα του, την Reverend and the Makers στην είσοδο στο top ten της Βρετανίας. Το τραγούδι Heavyweight Champion Of The World είναι το ντεμπούτο σινγκλ από το πρώτο τους άλμπουμ από το The State Of Things, δημιουργία του ίδιου του τραγουδιστή της μπάντας. 
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι σαρκαστικός προς το λυρικό μέρος του. Δεν μιλάει για κάποιον πρωταθλητή βαρέων βαρών της πυγμαχίας, αλλά για κάποιον που είναι παγιδευμένος στην μίζερη καθημερινότητά του και της συνεχώς επαναλαμβανόμενη ζωή, χωρίς ίχνος νοήματος και δημιουργίας. Ο τίτλος είναι παρμένος από το βιβλίο του  Barry Hines, του 'A Kestrel For A Knave.'. Όπως και στο βιβλίο ο κεντρικός χαρακτήρας ζει στο  Yorkshire και απλά κάνει ότι και οι υπόλοιποι, δουλεύει 9 με 5, μέσα από σε μια ρουτίνα, που απλά καταστρέφει την ψυχή του. Ο στίχος "I coulda been a contender. I coulda been somebody"  αναφέρεται στην ταινία On the Waterfront και στην παράφραση της ατάκας "I could've been a contender/ Could've been a someone." του Marlon Brando. 
Το τραγούδι μόλις κυκλοφόρησε το 2007, έλαβε διθυράμβους, σχεδόν απ' όλο το Αγγλικό μουσικό τύπο. Επίσης υπάρχει και στην συλλογή 'Top Gear: Seriously Cool Driving Music'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου