Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Psychanormal Wolf - Νίκος Καρακαλίδης


Από τα προϊστορικά χρόνια ο άνθρωπος, μόλις άρχισε να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, προσπάθησε να επικοινωνήσει με συνανθρώπους του. Επίσης, προσπάθησε να εκφράσει τα συναισθήματά του, αλλά και και τις ιδέες τους. Το να μοιραστεί τις σκέψεις του έγινε ανάγκη, που σαν κύρια θεά της εξέλιξης του αποκάλυψε και τα μέσα γι αυτή του την επικοινωνία: την εικόνα και τον ήχο.
Με τον ήχο και σε πιο ειδική μορφή του, την μουσική, ασχολούμαστε συνέχεια. Η εικόνα, όμως είναι άμεσα συνυφασμένη με αυτόν. Η εικόνα μεταδίδει άμεσα πληροφορίες, συναισθήματα και ιδέες. Άρα ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός. Αυτό έρχεται να μας το αποδείξει ο Νίκος Καρακαλίδης, με την δουλειά του. Με μεγάλη ευκολία ντύνει με εικόνα μουσική, μια ιδέα και μέσα από αυτήν είναι ικανός να μεταφέρει και την πληροφορία. Γεννημένος στη Τυφλίδα το 1995, από τα εφτά του είναι με ένα μολύβι στο χέρι και παρά το μικρό της ηλικίας του, έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις. Το μολύβι γρήγορα μετατράπηκε σε Η/Υ, λόγω της εποχής, αλλά και των δυνατοτήτων που προσφέρει. Όπως λέει ο Μαρσαλ Μακλούαν, η τεχνολογία είναι απλά επέκταση των άκρων μας, άρα το ταλέντο σαν φωλιά του έχει την ψυχή. Σε αυτήν ακριβώς υπάρχει και το δικό του.

Η ασχολία του με manga, komics, dark art και άλλες ακόμα εκφράσεις της εικόνας, του δίνουν την δυνατότητα να μεταφέρει οτιδήποτε σε εικόνα. Η πρώτη απόδειξη είναι η εικόνα που φαίνεται στο άνοιγμα της echo adventures σελίδας μας. Έχει μεταφέρει το βασικό μας κείμενο σε εικόνα. Άνετα μπορεί μπορεί να ντύσει οπτικά και μια μουσική σύνθεση με πολλές εικόνες ή να στολίσει το εξώφυλλο ενός άλμπουμ...
 Jacek Maniakowski
 

Την δουλειά θα την βρείτε εδώ:
Και θα την δείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/wolf4444psy
Psychanormal Wolf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου