Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Trapeze


Οι Trapeze ήταν μια βρετανική hard rock μπάντα που ιδρύθηκε στο Wolverhampton, στα τέλη του 1968, από τα πρώην μέλη των Montanas, τον τραγουδιστή John Jones και τον Terry Rowley (κιθάρα, πλήκτρα), ο οποίος ονόμασε και την μπάντα. Μαζί με τους πολύ γνωστούς Mel Galley (κιθάρα), Glenn Hughes (μπάσο, φωνή) και Dave Holland (ντραμς), κυκλοφόρησαν το πρώτο τους, ομώνυμο άλμπουμ το 1970.
Αμέσως μετά, οι Jones και Rowley, ξαναγύρισαν στους Montanas και οι υπόλοιποι τρεις έβγαλαν την ίδια χρονιά νέο άλμπουμ με τον τίτλο "Medusa". Οι Trapeze περιόδευαν για πολύ καιρό και στην Μεγάλη Βρετανία και στο εξωτερικό, αλλά παρότι η ιδιαίτερη, για την εποχή, μουσική τους, ένα μείγμα από hard rock και funk επηρέασε αρκετές μπάντες στο ξεκίνημά τους, όπως οι ZZTop, δεν έκαναν ποτέ την μεγάλη επιτυχία.
Το 1972, μετά το τρίτο άλμπουμ, ο Hughes αντικατέστησε τον Roger Glover στους Deep Purple και στην μπάντα ήρθαν οι Rob Kendrick (κιθάρα) και ο μπασίστας Pete Wright. Το 1976 ο Hughes ξαναγύρισε, αλλά μετά από δυο ακόμα άλμπουμ, η μπάντα τελικά διαλύθηκε το 1978, όταν ο Galley πήγε στους Whitesnake, ενώ ο Holland πήγε στους Judas Priest.

Το τρίο Galley, Hughes και Holland επανενώθηκαν το 1991, ηχογραφώντας ένα live άλμπουμ το 1992, αλλά τελικά διαλύθηκαν οριστικά το 1994.
Ναούμ Αθ. Βάρκας
Δισκογραφία:

Trapeze (1970)
Medusa (1970)
You Are the Music...We're Just the Band (1972)
The Final Swing (1974)
Hot Wire (1974)
Trapeze (1976)
Hold On (1978) also called Running (1979)