Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Amboy Dukes


Οι Amboy Dukes, ήταν στην ουσία το πρώτο συγκρότημα του Ted Nugent. Ιδρύθηκαν το 1967 στο Chicago, όπου είχε μετακομίσει η οικογένεια του Nugent, αλλά αργότερα εγκαταστάθηκαν στην ιδιαίτερη πόλη του, το Detroit. Εκτός από τον ίδιο το συγκρότημα υπέστη πάρα πολλές αλλαγές στα υπόλοιπα μέλη, τις οποίες δεν αξίζει ο κόπος να τα αναφέρουμε, αφού κανένας τους δεν παρουσίασε αργότερα κάτι το ιδιαίτερο. Κινούνταν στον χώρο του Psych-Prog rock με αρκετά hard rock ξεσπάσματα, τόσα ώστε να συγκαταλεχθούν κι αυτοί στις πρώτο μέταλ μπάντες.
Παρ' ότι ήταν ένα πολύ αξιόλογο συγκρότημα, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, αν εξαιρέσουμε το ομώνυμο σινγκλ από τον 2ο δίσκο τους "Journey to the Center of the Mind". Στην συνέχεια, βέβαια, ο Ted Nugent έκανε μια τεράστια καριέρα σαν σόλο, με στροφή σε πολύ πιο hard rock - metal μονοπάτια.
Ναούμ Αθ. Βάρκας
Δισκογραφία:
1967 The Amboy Dukes
                                          1968 Journey to the Center of the Mind
1969 Migration
1970 Marriage on the Rocks/Rock Bottom
1971 Survival of the Fittest Live
1973 Call of the Wild
1974 Tooth Fang & Claw