Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

NyktΩr


Η νύχτα μπορεί από πολλούς να θεωρείται ένα χρονικό μέρος χωρίς δημιουργική δραστηριότητα. Αλλά την νύχτα γεννιούνται τα όνειρα, πρώτη ύλη της δημιουργίας. Κατά την νύχτα ή αλλιώς νύκτωρ, όπως είναι στα αρχαία ελληνικά η έκφραση αυτή, γεννιούνται πολλές ιδέες. Και δεν είναι λίγες φορές που ίδια είναι και λίκνο αυτών των ιδεών, μέχρι να ωριμάσουν και γίνουν ανεξάρτητες και πραγματοποιήσιμες. Η σκοτεινή της φύση, είναι απαλλαγμένη από τα στερεότυπα και πάντα είναι έτοιμη για νέες εξερευνήσεις, ειδικά όταν αυτές αφορούν μουσική. 

Μια τέτοια ιδέα ενσαρκώθηκε κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας metal μπάντας. Έτσι λοιπόν όταν Johnny L συνέλαβε την ιδέα για μια νέα μπάντα και την παρουσίασε στον  Nick Chliaras, μια χειμωνιάτικη νύχτα, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια εξελικτική πορεία. Το όνομα δεν άργησε να έρθει, NyktΩr : "το επιλέξαμε λόγο του ότι έχει το ελληνικό στοιχείο και του ότι ταιριάζει με το στυλ της μουσικής που παίζουμε, ούτως ή άλλως το όνομα δεν κάνει τη μουσική αλλά τα άτομα που την γράφουν." δηλώνουν οι ίδιοι στο Echo-λόγιο ( http://echooadventures.blogspot.gr/2014/01/nyktr-echo.html ). Πιθανόν ήθελαν να σπάσουν την νυχτερινή ησυχία, επιλέγοντας μια πιο δυνατή έκφραση του rock'n'roll, την heavy metal. Οι επιρροές τους, Metallica, Misfits, Dark Tranquility, Opeth, Crematory, Led Zeppelin, Ramones και αρκετά ακόμα γκρουπ, δηλώνουν κατά ένα μέρος και τις μουσικές τους κατευθύνσεις. 

Το line up τους αποτελείται από τους Johnny - Vocals, Orestis Tentokalis - Lead Guitar, Alexandros Giantsis - Rhythm Guitar, Nick Chliaras - Bass Guitar , Minas Kavvadias - Drums και με αυτήν την σύνθεση συμμετέχουν στην Rock N Roll Republic . Όσο όμως το όνομά τους παραπέμπει στις σκοτεινές στιγμές μιας μέρας, οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι, η δημιουργία έχει σκοτεινά σημεία. " ....πραγματικά όλα τα στάδια της είναι γεμάτα φως και χαρά, προφανώς και οι ώρες για να καταφέρεις να φέρεις ένα κομμάτι στο σημείο που θέλεις είναι κουραστικό, αλλά κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιο σκοτεινό σημείο,... " δηλώνουν οι ίδιοι. Η ευχή τους για την μπάντα είναι απλή.... Live the life you have imagined, αλλά σίγουρα υποδηλώνει την επιθυμία τους για ζωντανές εμφανίσεις, αν λάβουμε υπ' όψη το λογοπαίγνιο.  
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου