Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Υπόγεια Τροχιά - Echo-λόγιο


Ο Σακης Τσιγγενης Απαντά για τους Υπογεια Τροχια
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Το όνομα μας είναι από ένα ομώνυμο τραγούδι κ σημαίνει κάτι το σκοτεινό αλλά καθορισμένο..
2) Χρήμα ή δόξα;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εμείς παίζουμε μουσική γιατί έτσι εκφραζόμαστε. Αν τώρα τυχαίνει αυτό να αρέσει σε πολλούς ή έστω σε λίγους κ έρθει είτε η δόξα είτε το χρήμα …Καλοδεχούμενα….


3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
 Μ' ένα στίχο από ένα τραγούδι μας ''…Και πάλι εμείς όπως και τότε ασήμαντοι …μα και ωραίοι..με χαμόγελα πικρά…σ' υπόγεια τροχιά..''


4) Σημείο μηδέν της μπάντας
  Εύχομαι να αργήσει αυτή η στιγμή κ να παίζουμε η ίδια παρέα όσο γίνετε περισσότερο. Άλλωστε μπήκε κ νέο αίμα με την ενσωμάτωση στη μπάντα του γιου μου ..


5) Τι μουσική σας εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Τα μουσικά μας γούστα λίγο πολύ ταιριάζουν. Θα μιλήσω όμως προσωπικά κ θα πω ότι αντιπαθώ το σύγχρονο εμπορικό τραγούδι που είναι κακόγουστο κ ευκολόπεπτο σε οποιαδήποτε μορφή  η γλώσσα.


6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιούσατε;
Να καταφέρω να αφυπνίσω κοιμισμένα μυαλά , συνειδήσεις  και κορμιά..


7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
 Πάλι προσωπικά θα απαντήσω γιατί μπορεί να μην συμπίπτουν οι απόψεις των άλλων παιδιών. Λάτρευα από παιδί τον Ian Curtis,  όμως κάτι τέτοιο είναι εντελώς αδύνατο για ευνόητους λόγους. Από τους εν ζωή καλλιτέχνες  λοιπόν όνειρο είναι ο Nick Cave.


8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
H μουσική είναι από μόνη της προσωπική άποψη αυτού που την εκφράζει. Άρα είναι λογικό να περιέχει τις πολιτικές απόψεις ή ακόμη κ θρησκευτικές του εκάστοτε δημιουργού. Εμείς πάντως περνάμε τα μηνύματα μας ..


9) Οι επιρροές σας;
 Μεγαλώσαμε στην δεκαετία του 80 με αρχές 9. Φυσικό είναι λοιπόν οι επιρροές να προέρχονται από μουσικές εκείνης της εποχής. Δίχως φυσικά να αποκλείονται κ πιο σύγχρονα ακούσματα από νέες μπάντες με ενδιαφέρον στα αυτιά και τις καρδιές μας..


10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
 Όπως προείπα είμαστε η ίδια μουσική παρέα από το ξεκίνημα το 84 με μικρές αλλαγές  κατά καιρούς στους κιθαρίστες. Άρα η μπάντα είναι καθαρά μέσον για να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας. Άλλωστε στην πόλη που ζούμε δεν έχουμε και πολλά μέσα εκφράσεις..


11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
 Θέλει πολύ συζήτηση. Για μένα είναι και τα δυο η μουσική. Είναι μέσον έκφρασης απόψεων των δημιουργών αλλά πολλές φορές καταφέρνει να ταρακουνήσει ή να συγκινήσει ή να δημιουργήσει κάποιο άλλο συναίσθημα, οπότε γίνετε σκοπός..


12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
 Πιστεύω ότι το ταλέντο είναι ανεξάρτητο με τον χαρακτήρα του καθενός με άπειρα παραδείγματα στην μουσική ιστορία..


13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
 Δύσκολη ερώτηση..χαχαχα….Προσωπική μου άποψη…Θα έλεγα με τίγρη με ότι συνεπαγόταν αυτό..χαχαχα..


14) Μια ευχή για την μπάντα
 Την έχω κάνει ήδη.. Να είμαστε καλά κ να αντέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί η μπάντα για μας δεν είναι μόνο μουσική. Είναι πολλά παραπάνω κ αυτό το νιώσαμε μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής για διάφορους λόγους. Να παίζουμε λοιπόν για να γουστάρουμε πρώτα εμείς κ μετά αν υπάρχουν κ άλλοι η χαρά γίνεται διπλή..


15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας;
Μα η ίδια η μουσική δημιουργία είναι φως κ σκοτάδι μαζί. Όταν βγάζεις τις σκέψεις σου κ τα εσώψυχα σου δεν νοιάζεσαι. Το πιο σκοτεινό κ συνάμα το πιο φωτεινό σημείο λοιπόν είναι η ίδια η δημιουργία κ εκάστοτε συναισθήματα σου που εκφράζεις..        



Θα τους βρείτε εδώ:  Υπογεια Τροχια
Θα τους ακούσετε εδώ: https://myspace.com/ypogeiatroxia
Θα τους δείτε εδώ: http://www.youtube.com/user/NIKOSTRIPSANIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου