Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Μαύρη Μαγιονέζα - Echo-λόγιο1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Το «μαύρη μαγιονέζα» είναι ένας (ανεπίσημος) όρος που χρησιμοποιούν ορισμένοι επιστήμονες για να περιγράψουν χαριτολογώντας το ίζημα που δημιουργείται από πετρελαιοκηλίδες και συναφείς ρύπους. Μεταφορικά, μαύρη μαγιονέζα θα μπορούσαν να είναι κι όλοι οι ρύποι και κατακάθια που καθημερινά μολύνουν τα μυαλά μας, δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε καθαρά και μας κάνουν, σε τελική ανάλυση και με τρομερά ύπουλο τρόπο, υποχείρια του κάθε επιτήδειου μαριονετίστα μας.

2) Χρήμα ή δόξα;
Δεν μας αφορούσε ποτέ κανένα από τα δύο.

3) Πως θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φραση την μπάντα σου;
Τρεις τσατισμένοι τύποι με πρόσβαση στη τρέχουσα μουσική τεχνολογία, λογικές (όσο γίνεται αδέσμευτες) απόψεις και rock διάθεση.

4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Κάθε καινούργιο album είναι μια «επανεκκίνηση». Προσπαθούμε να μην επαναλαμβανόμαστε ποτέ.

5) Τι μουσική σας εκφραζει λιγότερο ή καθόλου;
Κάθε «φτηνή» και ανούσια μουσική. Είναι απλώς χάσιμο χρόνου.


6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική που θα την χρησιμοποιουσατε;
Μα …είναι υπερόπλο! Η μουσική που προτιμάς σε καθορίζει πολύ περισσότερο από όσο πιστεύεις στα γούστα σου, στη συμπεριφορά σου, ακόμα και στις σκέψεις σου. Αθροιστικά αυτό διαμορφώνει ολόκληρες υποκουλτούρες και εν μέρει πολιτισμούς.
Η χρήση που κάνουμε είναι επικοινωνία (στιχουργικών και μουσικών) απόψεων. Δεν λέμε ποτέ αυτό που θέλει να ακούσει το κοινό, λέμε (και παίζουμε) αυτό που πιστεύουμε. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι και υπάρχουν άνθρωποι που εμπνέονται και παίρνουν δύναμη από τους «κανονιοβολισμούς» μας.

7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στην σκηνή;
Με όλο τον κόσμο που βρίσκεται από κάτω.

8 ) Η μουσική σαν πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Μάλλον πολιτική. Ο χαρακτηρισμός «θρησκευτική» υπονοεί ότι δεν υπάρχει αλληλεπίδραση, δέχεσαι κάτι σαν δόγμα. Ποτέ δεν ήμασταν υπέρ τέτοιων απόψεων.

9) Οι επιρροές σας;
Προσπαθούμε πάντα να ενσωματώνουμε νέα στοιχεία στη μουσική μας για να μην λιμνάσουμε. Δεν επαναπαυόμαστε στα εφηβικά μας ακούσματα. Οτιδήποτε μας κινήσει το ενδιαφέρον θα το αγκαλιάσουμε χωρίς παρωπίδες και θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε με αυτό το εκφραστικό μας «οπλοστάσιο» είτε λέγεται ρεμπέτικο, είτε drumnbass, είτε hip-hop, είτε funk, είτε blues, είτε…

10) Μέσον ή σκοπός το συγκρότημα;
Και τα δύο.

11) Μέσον ή σκοπός η μουσική;
Μάλλον μέσον. Για μας που της έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας ίσως να είναι και σκοπός αλλά σε γενικές γραμμές το μέσον δεν αλλάζει.

12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Άσχετο. Η αλαζονεία ή η ταπεινοφροσύνη είναι περισσότερο σχετικές με την αυτογνωσία.

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Τα περισσότερα τραγούδια μας είναι λογοκεντρικά που σημαίνει ότι χρειάζονται έναν ακροατή με υγιή εγκέφαλο πρώτα από όλα για να του «μιλήσουν». Θα διαλέξω το ζώο με τον πιο εξελιγμένο εγκέφαλο λοιπόν: τον άνθρωπο!
Δυστυχώς όμως μόνο ως σχήμα λόγου, αφού –όπως έχει αποδειχτεί περίτρανα από την πορεία του είδους μας- δεν διαθέτουν «υγιή» εγκέφαλο όλοι οι άνθρωποι (!)

14) Μια ευχή για την μπάντα
Να μην βαρεθεί ποτέ αυτό που κάνει.

15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής

Η εκμετάλλευση από οικονομικούς και επικοινωνιακούς «γύπες».Θα τους βρείτε εδώ: mavri-magioneza.com
                                https://www.facebook.com/mavrimagioneza
Θα τους δείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/mavrimagioneza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου