Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Alone Again Or - Love



Το "Alone Again Or" είναι μια σύνθεση του Bryan MacLean των Love. Κυκλοφόρησε το 1967 και είναι το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ Forever Changes. Έχει διασκευαστεί από μια πληθώρα καλλιτεχνών, μεταξύ τους είναι The Damned (1986), The Oblivians (1993), UFO (1977), Sarah Brightman (1990), The Boo Radleys (1991), Chris Pérez Band (1999), Calexico (2004), καθώς και από τον ίδιο τον Bryan MacLean στο προσωπικό του άλμπουμ Ifyoubelievein, 30 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία.
Ο δημιουργός του το έγραψε το 1965 για το ντεμπούτο άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο Alone Again, αλλά τελικά θεώρησε ότι δεν είχε ολοκληρωθεί και τελικά μπήκε στο "Forever Changes". Στιχουργικά το κομμάτι είναι εμπνευσμένο από μια ανάμνηση κάποιου, που περιμένει την κοπέλα του. Το απόσταγμα των στίχων είναι το κοντράστ ανάμεσα σε θετική οπτική και την σκοτεινή πλευρά, με το "And I will be alone again tonight, my dear" να κλείνει με ακουστική κιθάρα, με την ίδια μελωδία που αρχίζει.
Η βασική μελωδία είναι εμπνευσμένη από Lieutenant Kije Suite του Prokofiev. Στην παραγωγή του κομματιού ο διευθυντής της παραγωγής David Angel, δούλευε συγχρόνως και στην παραγωγή μιας μπάντας mariachi, είδος μεξικανικής μουσικής. Από κει πήρε και κάποια κομμάτια, από πνευστά κυρίως. Με ένα πολύ καλό μιξάρισμα ώστε τα φωνητικά του Arthur Lee να μπουν πιο μπροστά και την προσθήκη του " Or", για να γίνει πιο μυστηριώδες, ολοκληρώθηκε το κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου