Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Broken Tempo


Η πραγματική ομορφιά μιας γυναίκας είναι η μοναδικότητά της. Η μουσική, σαν προστατευόμενη της Μούσας Ευτέρπης, δεν διαφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Η Μούσα, είχε μητέρα τη Μνημοσύνη και μ' έναν αλληγορικό συνειρμό, συμπεράνω ότι, αυτό που γοητεύει είναι μοναδικό και αξέχαστο..... κάτι σαν το “You”, των Broken Tempo?
Προσωπικά μου κεντρίζει εύκολα προσοχή κάτι που δε μπορώ να συγκρίνω, αλλά και μου μένει στο μυαλό, αποφεύγοντας με χάρη τον Γερμανό Αλτσχαϊμερ. Το γεγονός ότι δε μπορώ να συγκρίνω με κάποιο άλλο τραγούδι, οφείλεται σε πολλές επιρροές, που δέχονται, χωρίς κάποιο περιορισμό ή στερεότυπο οι Broken Tempo.
Η μουσική τους "αποτελεί τον καρπό μακροχρόνιων προσπαθειών να συνδυαστεί η τεχνολογία και σύγχρονος ήχος με τα κλασικά <ροκ> όργανα και ενορχηστρώσεις. Παρόλο που ο ήχος χαρακτηρίζεται κυρίως ως trip-hop, ο ακροατής θα εντοπίσει μέσα στα κομμάτια πολλά στοιχεία και επιρροές όπως: smooth φωνητικά, ψυχεδελικές κιθάρες, funk μπάσα, ambient synth lines, βιολιά, trip-hop, αλλά και ροκ ρυθμούς και άλλα πολλά. Στόχος όμως, είναι ο συνδυασμός αυτός να γίνεται αρμονικά και όχι να γίνει αυτοσκοπός" μας λένε στο βιογραφικό τους και γω θα συμφωνήσω. Η μουσική τους όντως μοιάζει με έναν πολύχρωμο πίνακα απαλλαγμένο από τις ταμπέλες.

Η παρέα των Ηλίας Τσιπτσές: Βιολί, πλήκτρα & programming, Θεοχάρης Γκέγκας: Μπάσο, Κώστας Μπαλατσός: Τύμπανα,
Κωνσταντίνος Υφαντής: Κιθάρες, καθώς και με την νέα φωνή τους την Angel Wolf Black είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ. Έχουν ήδη ένα ΕΡ, αλλά με φωνητικά της Κατερίνας Παπαγεωργίου. Το τραγούδι "You" είναι προπομπός αυτού του άλμπουμ, δίνοντας μας πολλές υποσχέσεις για αυτό. Τέσσερα χρόνια μετά την δημιουργία τους είναι έτοιμοι να μας παρασύρουν στο δικό τους Tempo...... το Broken Tempo...

Jacek Maniakowski

Τα τραγούδια τους μπορείτε να τα βρείτε εδώ: http://brokentempo.bandcamp.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου