Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Electro Vampires



Ακούγοντας τους Electro Vampires εύκολα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τυχαία η παρουσία τους στην λίστα με τα καλύτερα 10 τραγούδια του πιο ροκ σταθμού της πόλης της Θεσσαλονίκης. Με τις πρώτες νότες μπαίνεις σε μια άλλη σκοτεινή διάσταση, κάτι που δεν το καταφέρνουν και πολλοί μουσικοί. Με το πρώτο άκουσμα αναρωτιέσαι μήπως ο Marilyn Manson ξαναβρήκε την έμπνευση του, αλλά ελλείψει κάθε τι πλαστικού και επιτηδευμένου καταλαβαίνεις ότι συμβαίνει κάτι άλλο εδώ. Και όταν η πρώτη σου απορία σου έχει λυθεί, σου γεννιούνται αυτόματα άλλες.... ποιοι είναι αυτοί, από που είναι ...και τι παίζουν???
Αν και ο πρώτος τους δίσκος Behind the eyes of the Shadow βγήκε μόλις πριν λίγους μήνες, δεν είναι καινούργιοι στη μουσική δημιουργία. Ουσιαστικά πρόκειται για την εν μέρει μετενσάρκωση των Ground Control, από τους οποίους ήρθαν οι Lens (κιθάρα), Go Sha (πλήκτρα), και Y.O.P.J. (τύμπανα). Από τους Roundlights ήρθε ο μπάσίστας τους, ο Nicola και τα φωνητικά τα ανέλαβε ο Sugar. Προφανώς η ατμόσφαιρα της Μεσογειακής πρωτεύουσας της Υγρασίας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλοί σκοτεινοί μύθοι αυτής της πόλης, όπως οι Μάγισσες τη Θεσσαλονίκης, μεταξύ των άλλων ενέπνευσαν το συγκρότημα να δημιουργήσουν τον σκοτεινό τους ήχο. "Οι διαφορετικές μουσικές επιρροές των μελών της μπάντας είναι εμφανείς, όμως η αβίαστη συνύπαρξη τους κάνει τη μουσική τους διαφορετική, απροσδόκητη, μοναδική. Βασισμένη στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της μουσικής, με έντονα στοιχεία post-punk, αλλά και μελωδίες που αποτυπώνουν έντονα συναισθήματα" αναφέρουν στο δελτίο τύπου τους.
Το όνομα τους είναι γόνος ενός στίχου του Vamps "Electro Vampires poison the sun". To Vamps γράφτηκε όταν ακόμη λεγόταν Ground Control. Η δίψα τους για ζωντανές εμφανίσεις αποτυπώνεται έκδηλα στους στίχους τους : “The Vamps are coming … thirsty for more !!!” Και προφανώς οι Peter Hook, Puressence, Ozric Tendacles και Pierced Arrow. Δεν παρεξήγησαν τους στίχους τους και μοιράστηκα την σκηνή μαζί τους. 
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου