Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Guns N' Roses - Live And Let Die



Το "Live and Let Die" είναι μουσικό θέμα από την ταινία του James Bond , την Live and Let Die, του 1973 και είναι γραμμένο από Paul McCartney και ηχογραφήθηκε και πρώτο-εκτελέστηκε από τους Wings, την μπάντα του πρώην σκαθαριού. Ο παραγωγός του τραγουδιού ήταν ήταν ο παλιός παραγωγός και των Beatles, ο George Martin. Το τραγούδι προτάθηκε και για βραβείο Grammy από δύο διαφορετικές εκτελέσεις, αυτή των Wings και αυτήν των Guns N' Roses.
Πριν ακόμα τελειώσει ο Tom Mankiewicz το σενάριο της ταινίας, οι παραγωγοί της Harry Saltzman και Albert R. Broccoli έκαναν πρόταση στον Paul McCartney να γράψει το μουσικό θέμα. Ο τραγουδοποιός τους ζήτησε να του στείλουν το αντίγραφο της νουβέλας. Το διάβασε και το ίδιο απόγευμα το έγραψε κιόλας.... βασισμένος μόνο στον τίτλο της νουβέλας. Στην πραγματικότητα όμως, ο Harry Saltzman, ήθελε να το τραγουδήσει κάποια Αφρό-Αμερικανή καλλιτέχνιδα, αντί των Wings. Λέγοντας για την απόφαση στον McCartney, βρήκε απόλυτη άρνηση του "σκαθαριού" και δήλωσε ότι μόνο, αν η εκτέλεση θα γινόταν από την μπάντα του, θα το έδινε για το μουσικό θέμα της ταινίας. Και φυσικά η επιμονή του απέδωσε, μιας και έγινε το μεγαλύτερο χιτ των "Paul McCartney & Wings". Είναι επίσης το μοναδικό τραγούδι από την σειρά των ταινιών του James Bond που βραβεύεται από την Academy Award.
Η εκτέλεση των Guns N' Roses βρίσκεται στο Use Your Illusion I του 1991. Το βιντεοκλίπ είναι το τελευταίο που εμφανίζεται ο ντράμερ Izzy Stradlin, λίγο πριν τον διώξουν από το γκρουπ  λόγω προβλημάτων με τα ναρκωτικά. 
Jacek Maniakowski 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου