Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Marillion - Kayleigh



Το "Kayleigh" είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της  neo-progressive rock μπάντας  Marillion. Το Τραγούδι βρίσκεται στο άλμπουμ τους  Misplaced Childhood, από την χρονιά του του 1985. Η μουσική είναι δημιουργία των  Mark Kelly, Ian Mosley, Steve Rothery, Pete Trewavas, αλλά το λυρικό μέρος είναι αποκλειστικά του τραγουδιστή της μπάντας του Fish. Αναφέρεται στο προσωπικό του βίωμα και η δική του ερμηνεία ουσιαστικά το απογειώνει.
Το Kayleigh, δε θα το βρει σε κανένα λεξικό, πριν την κυκλοφορία του τραγουδιού. Ο νεολογισμός του στιχουργού του τραγουδιού είναι συνδυασμός δύο ονομάτων,  Kay και  Lee. Πρώτο και μεσαίο όνομα της πρώην φίλης του τραγουδιστή και το τραγούδι αναφέρεται στον χωρισμό τους. Φυσικά, μετά την επιτυχία του τραγουδιού το όνομα Kayleigh μπήκε στα βιβλία των ληξιαρχείων. Ο  Fish το διαπίστωσε, όταν εμβρόντητος υπέγραψε σε έναν φαν του το άλμπουμ του για την κόρη του Kayleigh. 
Η μουσική του ξεκίνησε  μετά από παρότρυνση της γυναίκας  Said Rothery, της Jo. Απλά του υπέδειξε να βάλει τους αυτοσχεδιασμούς σε μια σειρά. Ο ίδιος δήλωσε ότι, αν τον ρωτουσε η γυναίκα του "τι παίζε στη τηλεόραση", δε θα γράφε την μελωδία του τραγουδιού. 
Το 2011 ο Harry Wallop, γράφει για την The Daily Telegraph: "Μερικά ονόματα απλά δεν υπήρχε πριν από μια γενιά,  αλλά έχουν απογειωθεί στη δημοτικότητα.  Το πιο γνωστό από αυτά είναι Kayleigh, το οποίο υπάρχει χάρη στο neo-prog rock band Marillion, η οποία σκαρφάλωσε στο Νο 2 με το ομώνυμο τραγούδι στο Βρετανικό Τσαρτ. ...."
Το βιντεοκλίπ του είναι γυρισμένο στο Βερολίνο. 
 Jacek Maniakowski


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου