Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Jade Vine - Echo-λόγιο

Οι Jade Vine απαντούν: 
1) Τι συμβολίζει το όνομα σας;
Jade Vine είναι η ονομασία ενός πολύ όμορφου και σπάνιου λουλουδιού που ευδοκιμεί στις Φιλιππίνες. Ο λόγος που το επιλέξαμε σαν όνομα της μπάντας είναι ακριβώς το ότι είναι κάτι μοναδικό. Επίσης είναι εύηχο και εύκολο να θυμάσαι.

2) Χρήμα ή δόξα;
Όταν η μουσική σου ή όποια άλλη μορφή τέχνης κάνεις έχει σαν σκοπό τη δόξα τότε την κάνεις για λάθος λόγο. Το να θέλεις να αγγίξεις όσο περισσότερο κόσμο μπορείς, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό και επιθυμητό. Όσο για το χρήμα, καλώς ή κακώς αν και δεν είναι ο στόχος μας, είναι απαραίτητο για να μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε μουσική και να την προωθούμε.
3) Πώς θα προβάλεις με μια λέξη ή μια φράση την μπάντα σου;
“Νηφάλιοι”, και δεν εννοούμε από ουσίες αλλά από ανθρώπους, πιστεύω και υποσχέσεις.

4) Σημείο μηδέν της μπάντας
Το σημείο μηδέν ήταν όταν τελικά αλλάξαμε το ύφος της μουσικής μας και βρήκαμε τι ακριβώς θέλουμε να παίξουμε. Αυτό μας οδήγησε αμέσως στο να εκφράσουμε μεσώ της μουσικής μας τις απόψεις μας, τις ανησυχίες μας, τα μηνύματά μας και γενικά να αποκτήσουμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Όλα τα υπόλοιπα ήταν ένα φυσικό επακόλουθο.
5) Τι μουσική σάς εκφράζει λιγότερο ή καθόλου;
Δεν είναι η μουσική που δεν μας εκφράζει αλλά αυτό που προσπαθούν να διαφημίσουν μέσω της μουσικής τους κάποιοι καλλιτέχνες καθώς και ο σκοπός τους.
6) Αν ήταν υπερόπλο η μουσική, πού θα τη χρησιμοποιούσατε;
Η μουσική, δεν ξέρω αν είναι υπερόπλο, αλλά σίγουρα μπορεί να αλλάξει ζωές, να διδάξει, να επαναστατήσει, να αγαπήσει, να προσφέρει. Αυτός είναι και ο σκοπός της μουσικής μας, όχι μόνο για τους fans μας αλλά κυρίως για εμάς τους ίδιους.
7) Με ποιον θα θέλατε να ανεβείτε στη σκηνή;
Κάποιοι από εμάς με τον David Gilmour και κάποιοι με τους Toto!
 Η μουσική ως πολιτική ή θρησκευτική έκφραση;
Ίσως και τα δυο ως ένα βαθμό αλλά όχι μόνο. Προσπαθούμε να καλύψουμε ένα πιο ευρύ φάσμα των ανησυχιών μας.
9) Οι επιρροές σας;
Οι κοινές επιρροές των Jade Vine είναι Pink Floyd, Anathema, Porcupine tree και γενικότερα συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ατμοσφαιρικής Prog rock σκηνής. Όμως πιστεύω ότι ξεχωριστές επιρροές του καθενός από άλλα ήδη μουσικής είναι αυτές που κάνουν τη μουσική μας διαφορετική.
10) Μέσο ή σκοπός το συγκρότημα;
Μέσω έκφρασης, σκοπός ζωής.
11) Μέσο ή σκοπός η μουσική;
Τα πάντα, τρόπος ζωής.
12) Το ταλέντο συνοδεύει την αλαζονεία ή την ταπεινοφροσύνη;
Το οποιοδήποτε ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Ίσως η αλαζονεία να είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις που οδηγούν το ταλέντο στο να φέρει αποτελέσματα και η ταπεινοφροσύνη να είναι ο κρυφός παράγοντας που το ελέγχει έτσι ώστε να μην επισκιάσει τα αποτελέσματα αυτά.

13) Συμβολικά με ποιο ζώο θα παρομοιάζατε την μπάντα;
Δεν θα παρομοίαζα τη μπάντα σαν ένα μόνο ζώο αλλά σαν μια κυψέλη χωρίς βασίλισσες και κηφήνες. Οι Jade Vine εργάζονται ασταμάτητα, είναι δημιουργικοί και μοιράζονται το “μέλι” που παράγουν με όσους θέλουν να το γευτούν!
14) Μια ευχή για την μπάντα
Ελπίζουμε να μπορούμε να κάνουμε μουσική για το υπόλοιπο της ζωής μας και ευχόμαστε σαν μπάντα να μπορέσουμε να αγγίξουμε όσο περισσότερο κόσμο
γίνεται και να έχουμε διάρκεια.
15) Ποιο είναι το πιο σκοτεινό σημείο της μουσικής δημιουργίας
Αν υπάρχει δεν το έχουμε βρει ακόμα. Ίσως γιατί αντιμετωπίζουμε τη μουσική με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό όπως όταν ήμασταν μόνο ακροατές.
Θα τους βρείτε εδώhttps://www.facebook.com/TheJadeVineUK


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου