Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Keane - Everybody's ChangingΕίναι κάποιες μελωδίες  που ακόμα αν δεν γνωρίζεις σε ποιον ανήκουν ή ποιος τις δημιούργησε, πάντα μένουν στο μυαλό σου. Και σε κάποια ανύποπτη στιγμή, οι νότες τους "γαργαλάν"  τα εγκεφαλικά κύτταρα  σχεδόν ασυνείδητα. Απλά καταλαμβάνουν το μυαλό και την ψυχή, χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση. Μια από αυτές τις μελωδίες ανήκει στο "Everybody's Changing" των Άγγλων  Keane. 
Η δημιουργία των Tim Rice-Oxley, Tom Chaplin, Richard Hughes κυκλοφόρησε στο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, το  Hopes and Fears, του 2003. Το τραγούδι όμως γράφτηκε 2 χρόνια νωρίτερα, όταν ο κιθαρίστας της μπάντας Scott τους εγκατέλειψε . Το λυρικό μέρος αναφέρεται σε μια κατάσταση που βιώνει κάποιος, όταν όλα γύρω του αλλάζουν. Οι άνθρωποι που είχαν κοινά ενδιαφέροντα, χάνουν τον ενθουσιασμό τους και απομακρύνονται. Ακόμα και οι ίδιοι φίλοι σε αγνοούν και απλά αναρωτιέσαι, μήπως αυτό που κάνω είναι το σωστό, αμφισβητώντας ακόμα και τον εαυτό σου. Ακριβώς την ίδια κατάσταση βίωσε ο  Tim Rice-Oxley. Everybody's changing, and so am I?, ο στίχος είναι πολύ περιεκτικός στη περιγραφή των γεγονότων στον πρώτο καιρό της ζωή της μπάντας, όπου ο μόνος που πίστευε στην επιλογή του ήταν ο frontman τους. Όμως, η επιμονή του καθώς και το τραγούδι των δικαίωσε, καθώς ήταν πρώτη επιτυχία του γκρουπ.
Το 2010 ο αρχηγός των συντηρητικών της Βρετανίας,ο David Cameron, χρησιμοποίησε το τραγούδι στις ενάρξεις των λόγων του, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.Φυσικά χωρίς την άδεια τους. Αφού οι διαμαρτυρίες της μπάντας δεν έπιασαν τόπο, ο εκπρόσωπος του αρκέστηκε να πει :  "It's a great song and David's a great fan."
Jacek Maniakowski


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου