Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

THE U.N. BAND



Η πρώτη εντύπωση στον άνθρωπο σχηματίζεται μέσα στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα και υποσυνείδητα είναι πάντα αυτή που επικρατεί. Όταν μου τους σύστησε ένας φίλος..... το σαγόνι μου κρέμασε. Πρώτο ερώτημα που μου γεννήθηκε ήταν, πόσα χρόνια παίζουν μαζί; Κι όλα αυτά πριν περάσουν τα 17 δευτερόλεπτα. Δεμένος ήχος, όπως σε μια μπάντα που είναι καμία δεκαετία μαζί. Καθαρό ροκ, χωρίς στολίσματα και περιττούς ήχους, βαδίζουν με το κεφάλι ψηλά στο δρόμο του rock'n'roll. Με συνθέσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από φτασμένα groups.
Πρόκειται για ένα συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, τους THE U.N. BAND. Αν και τα αρχικά παραπέμπουν ηχητικά σε ένωση (United), έχουν άλλη σημασία. Τα αρχικά σημαίνουν Ulnar nerve, το ωλένιο νεύρο, ένα νεύρο που διαπερνά όλο το χέρι. Αλλά τελικά η δική μου ερμηνεία και η πραγματική ερμηνεία του ονόματος τους συνδυάζονται άψογα μέσα στον ήχο τους. Η μπάντα αν και υπάρχει από το 2009, έχει αξιοθαύμαστο δέσιμο, όπου όλοι μαζί ακούγονται σαν ένα. Ο γλυκά νευρικός ήχος των έγχορδων των Mateusz Starnawski (μπάσο - φωνητικά) και Denis Φραγκόπουλος (κιθάρα - φωνητικά) δεν αποποιείται τη μελωδία. Τα σκήπτρα της οποία κρατά η βραχνή φωνή του Imad Απόστολος Hassan (φωνή ), στην πιο rock'n'roll μορφή της. Τα κρουστά στα χέρια του Δημήτρη Ράπτη (ντραμς) προσθέτουν ακόμα μια λίθο στον ήδη δεμένο ήχο τους.
Ο Δημήτρης δίνει την δική του ερμηνεία: "Με την ολοκλήρωση του πρώτου μας άλμπουμ νιώσαμε ότι μας διακατέχει μια απίστευτη πληρότητα, αλλά και μια πρωτοφανής ορμητικότητα στο να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, όμοια με την ορμητικότητα με την οποία πετάγεται μπροστά το χέρι του ανθρώπου όταν χτυπηθεί το ωλένιο νεύρο του (Ulnar Nerve)." Αυτός είναι και ο τίτλος του ντεμπούτου άλμπουμ τους, Ulnar Nerve. Και με αυτό τον τίτλο συστήνονται και παρουσιάζονται, αποκαλύπτοντας και τα αρχικά U.N..
Ο καθαρός τους ήχος είναι ιδανικός για ζωντανές εμφανίσεις και αυτή είναι και οι προσδοκία τους...... LIVE LIVE LIVE!!!!!!!!!!!! Δηλώνουν οι ίδιοι. Και συνεχίζουν: "Στόχος των U.N., η δημιουργία καλής rock μουσικής και οι ζωντανές εμφανίσεις, προβάλλοντας τη δική μας μουσική μαζί με διάφορα άλλα κομμάτια ήδη γνωστών καλλιτεχνών."
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου