Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Mötley Crüe - Kickstart My Heart


Σίγουρα οι Mötley Crüe είναι ορισμός του Sex & Drugs & Rock & Roll και οι στίχοι της μπάντας έχουν σαφέστατες αναφορές σε αυτήν την τριπλέτα. Για κάποια άλλη μπάντα ίσως να ήταν φανταστικές καταστάσεις αλλά για τους  Mötley Crüe, είναι απλά από την ζωή βγαλμένα. Το Kickstart My Heart είναι ένα τέτοιο τραγούδι και καταπιάνεται με το δεύτερο σκέλος της πιο διάσημης φράσης στην ροκ μουσική.
Το τραγούδι βρίσκεται στο πέμπτο άλμπουμ της Glam metal μπάντας, το Dr. Feelgood του 1989 και είναι και το δεύτερο σινγκλ από αυτό. Πέρα από το βραβείο Grammy  έχει χρησιμοποιηθεί σε σειρές,  ταινίες και ακόμα στον τελικό του Super Bowl το 2012, σε μια διαφήμιση κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Μουσικά δεν παρουσιάζει καμιά πρωτοτυπία και το αρχικό ριφ είναι ένα κολάζ από κλεμμένα, με κείνο των Sweet από το Hell Raiser του '73 να είναι πιο οφθαλμοφανές. Παρ' όλα αυτό το τραγούδι ... λέει. Καθαρά συναυλιακό και ξεσηκωτικό, έτοιμο να τσαντίσει κάθε νερόβραστο πουριτανό.
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η ιστορία που κρύβεται στους στίχους του. Είναι δημιουργία του Nikki Sixx και περιγράφει μια δική του εμπειρία. Το  Kickstart είναι ο τρόπος εκκίνησης μοτοσυκλέτας με την κλασική μανιβέλα. Αλλά εδώ πρόκειται για την "εκκίνηση" του Nikki Sixx. Συγκεκριμένα, σε μια περιοδεία με τους Guns N 'Roses, ο μπασίστας των  Crüe, μετά από τεράστια κατανάλωση αλκοόλ αποφάσισαν, πιθανόν μαζί με τον  Slash, κιθαρίστα της suport μπάντας τους, να δοκιμάσουν και ηρωίνη. Η overdose για τον Nikki ήταν σχεδόν βέβαιη. Αυτή που του έσωσε την ζωή ήταν ήταν η κοπέλα του  Slash με μια ένεση αδρεναλίνης στην καρδιά, αλλά όχι την πρώτη, αλλά την δεύτερη. Στο ενδιάμεσο ήταν κλινικά νεκρός. Αυτό ήταν και δεύτερο περιστατικό στην ζωή του μπασίστα. 
Την μουσική την είχε έτοιμη, την έγραψε πριν το περιστατικό στα γρήγορα και δεν ήταν να μπεί καν στο άλμπουμ. Οι στίχοι προστέθηκαν μετά το ταξείδι στον άλλον κόσμο. 
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου