Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Adolescents - House Of The Rising Sun


Οι Adolescents είναι ένα από τα κορυφαία punk συγκροτήματα και αγαπημένο του υποφαινόμενου ...ξεκίνησαν το 1980 από την Καλιφόρνια όπου το 1981 κυκλοφορήσαν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους που έχει μείνει μέχρι και σήμερα ένας κλασσικός και πολύ αγαπητός δίσκος σε μεγάλο κομμάτι του Punk κοινού παγκοσμίως θα λέγαμε ...
Σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ οι Adolescents θα διαλυθούν με τα μέλη τους να εισέρχονται σε διάφορα άλλα γκρουπ της Καλιφόρνια ..
Όμως το 1986 θα έρθει η επανένωση ηχογραφώντας άλλα 2 άλμπουμ , στο πρώτο το 1987 με τίτλο Brats In Battalions θα διασκευάσουν και με ένα ξεχωριστό τρόπο όπως μια punk μπάντα ξέρει να κάνει ένα μυθικό τραγούδι το House Of The Rising Sun.
Ένα παραδοσιακό Αμερικάνικο τραγούδι που μιλούσε για ένα μπουρδέλο στην Νέα Ορλεάνη...τραγούδι που θα το πουν δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Leadbelly , Bob Dylan , Joan Baez και φυσικά η εκτέλεση του 1964 από τους Animals ..
Επίσης μια ακόμη ξεχωριστή διασκευή είναι αυτή από την Ψυχεδελική Χαρντ Ροκ Αμερικάνικη μπάντα τους Frijid Pink από την χρονιά του 1970 ..
προσωπικά πιστεύω είναι η καλύτερη εκτέλεση του τραγουδιού από όλες που έχουν ηχογραφηθεί και άμα δεν έχει τύχει να το έχετε ακούσει αξίζει να ψάξετε να ακούσετε την διασκευή των Frijid Pink.
Και όπως φυσικά να μην φεύγουμε από το θέμα μας και η εκδοχή των Adolescents είναι πραγματικά μια πάρα πολύ καλή επιλογή για ακρόαση σε αυτό το τραγούδι θρύλος ...

 Gary Lexicondevil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου