Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ácido


Ένα από τα χαρακτηριστικά του rock'n'roll είναι ότι, δεν γνωρίζει σύνορα. Αν και υπάρχουν κάποιες εκφράσεις του, που συνοδεύοντα από γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ουσιαστικά είναι απλά ένδειξη της πηγής της συγκεκριμένης έκφρασης. Ο ήχος και η μουσική, σαν πολιτιστική του έκφραση, δεν παγιδεύεται  και είναι σχεδόν αδύνατο να τον περιορίσεις. Η μουσική είναι καταδικασμένη από την φύση της να ταξειδεύει και κάτι που ξεκίνησε από την Βρετανία, εύκολα μπορεί να βρει εκφραστές και στην Ν. Αμερική. Ακόμα και αν η λυρική της έκφραση είναι κυρίως στα αγγλικά, όλες οι γλώσσες μπορούν να βρουν τρόπο να εκφραστούν μέσα από το  rock'n'roll . 
Έτσι και κάποιες νότες και μερικά riff παρασύρθηκαν από την Ευρώπη ή την Β. Αμερική και μέσω κάποιου ρεύματος φτάσανε στο Montevideo, την μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Uruguay. Ο Μαγγελάνος έδωσε την το όνομα στην πόλη επειδή είδε βουνά από την θάλασσα ... Monte vide eu. Αλλά ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος δεν ήταν ο μόνος που πρωτοπόρησε σε κείνο το κομμάτι της γης. Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '80 δύο έφηβοι ακούγανε τις Ροκ Σειρήνες του Παλαιού Κόσμου. Ο τότε 15 χρόνος Perro μαζί με το κολλητό του Bill, βλέπουν σε μια κινηματογραφικά αίθουσα την ταινία  “Woodstock”. Όταν σε μια σκηνή της ταινίας μοιράζουν acid και κάποιος σχολιάζει το πόσο κακό είναι αυτό, οι δύο πιτσιρικάδες αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν όνομα για την μπάντα τους και το όνομα Bad Acid δεν είναι άσχημο. Στην παρέα του προστέθηκαν και οι Danny , Varo και  Gonzo και οι εντατικές πρόβες πάνω σε τραγούδια των Ευρωπαϊκών κυρίως συγκροτημάτων της heavy metal και hard rock σκηνής. 
Σε λίγο καιρό η μπάντα ήταν έτοιμοι για ζωντανές εμφανίσεις και συγχρόνως κυκλοφορούν και το πρώτο τους ΕΡ και όχι μόνο πρώτο τους, αλλά πρώτο  heavy metal δίσκο σε αυτήν την χώρα της Λατινικής Αμερικής. Αν και οι στίχοι είναι στα ισπανικά, αυτό δεν τους εμπόδισε να πάρουν μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ. Όλα αυτά όμως ως το δεύτερο μέσο της δεκαετίας, όταν η μπάντα διαλύεται. Αλλά επειδή το  rock'n'roll είναι αθάνατο, το 2010 ξαναδημιουργούνται οι  Ácido. Αιτία μια τυχαία συνάντηση σε μια συναυλία προς τιμή κάποιου αποθανόντα. Τα τρία από τα αρχικά μέλη, Perro ( φωνητικά και κιθάρα) ,  Danny( δεύτερα φωνητικά και κιθάρα) και Varo  εντάσσουν στην μπάντα και τον Gabriel Barbieri στο μπάσο. Το 2012  κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ, τρεις δεκαετίες μετά την ίδρυση τους. Το AL ATAQUE είναι καθαρό  heavy metal στην μητρική γλώσσα της μπάντας. Η επόμενη χρονιά τους βρίσκει ξανά σε σε ζωντανές εμφανίσει ανά την νότια Αμερική.
 Jacek Maniakowski 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου