Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Pantera - Walk


Το rock'n'roll είναι κάτι ενιαίο, αλλά με πολλές εκφράσεις. Φαινομενικά αντίθετες μεταξύ τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια την συσπείρωση των οπαδών ενός είδους και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που υπάρχει μπόλικη έχθρα μεταξύ τους. Και όσο πιο σκληρή η μουσική, τόση συσπείρωση υπάρχεις. Καμιά φορά όμως, ο καλλιτέχνης θέλει να εξερευνήσει και άλλα μουσικά μονοπάτια, κάτι που είναι δεν είναι αρεστό συνήθως στους φαν. Αλλά υπάρχουν πάντα και "μουσικοί ποντικοί", που απλά σφετερίζονται την δόξα ενός είδους, είτε ως μουσικοί είτε ως οπαδοί. Και το heavy metal, με τους πιο πιστούς οπαδούς, συνήθως είναι αποδέκτης τέτοιων επιθέσεων. 
Οι Pantera με τον χαρακτηριστικό τους ήχο δεν υποκρίθηκαν ποτέ στους οπαδούς τους. Και με το "Walk"δηλώνουν την απέχθεια τους για κάθε είδους "posers." Η δημιουργία όλης της μπάντας βρίσκεται στο έκτο άλμπουμ της μπάντας, το  Vulgar Display of Power του 1991, το πιο πετυχημένο τους άλμπουμ. Το λυρικό του μέρος διαπραγματεύεται ακριβώς ατό το θέμα τις προσποιητής λατρείας προς την συγκεκριμένη μουσική. Άνθρωποι που δεν είναι μέρος της heavy metal σκηνής, απλά για να ακολουθούν την μόδα, προσποιούνται ότι ανήκουν εκεί φορώντας μερικά ρούχα. Κι ήταν γεγονός ότι, το heavy metal, στις αρχές της δεκαετίας του '90 γνώριζε μεγάλες δόξες και είχε γεμίσει η σκηνή με πολλούς άσχετους "ποζεράδες". 
Ο Phil Anselmo έχει ένα απλό μήνυμα γι αυτούς: "Take your fucking attitude and take a fuckin' walk with that. Keep that shit away from me" με μια πιο σύντομη και πιο ευγενική έκφραση απλά..... Walk. Με αυτό το μήνυμα διαολόστειλε τους φίλους του, όταν γυρνώντας στο σπίτι του, από την περιοδεία της μπάντας την Cowboys from Hell, άρχισαν να τον αντιμετωπίζουν κάπως διαφορετικά. Άρχισαν να τον αντιμετωπίζουν σαν ροκ σταρ, κάτι που μάλλον δεν είναι στο αίμα του. 
Το βασικό riff του τραγουδιού το δημιούργησαν κατά την διάρκεια του  soundcheck στην περιοδεία για τον προηγούμενο τους δίσκο. Και πάλι ο  Phil Anselmo ξεστόμισε τον γλυκό του λόγο ..."We gotta write some s--t for this new album." . Τότε ο Dimebag Darrell άρχισε απλά να παίζει το riff και σχεδόν αμέσως ο αδελφός του, ο Vinnie Paul, άρχισε να τον συνοδεύει στα ντραμς. Το τέμπο του είναι 12/8, κάπως ασυνήθιστο για μπάντα του είδους. Πρόχειρα το κατέγραψαν σε κάποια κάμερα για να το δουλέψουν μετά. 
Το τραγούδι χρησιμοποιείται για την είσοδο δύο παλαιστών της επαγγελματικής αμερικάνικης πάλης, γνωστού κατς. Συγκεκριμένα στους Rob Van Dam και Edge ή "Sexton Hardcastle." 
Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου