Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Mylene Farmer



Η Mylene Farmer θεωρείται Γαλλίδα Madonna, αλλά με το έργο της διαψεύδει αυτόν το χαρακτηρισμό και σίγουρα ξεφεύγει από την ποπ κουλτούρα. Ένα πολύ καλό σχόλιο που διάβασα : " "Αν δεις την καριέρα της ως σύνολο, κάνει την Madonna να μοιάζει με δασκάλα του νηπιαγωγείου".Οι στίχοι της... "Ποιητικοί, άλλοτε σκοτεινοί και ερμητικοί, άλλοτε με σεξουαλικό περιεχόμενο, μας βάζει σε μια άλλη σκοτεινή θέαση των πραγμάτων που μόνο Φαρμερική μπορώ να την χαρακτηρίσω. Ανάμεσα στους στίχους ανακαλύπτεις φόβους, επιθυμίες, ένστικτα, έρωτα, τον Φρέντυ Κρούγκερ και συμβολισμούς σε μια υψηλού επιπέδου ποίηση αφού χρειάζονται μεγάλη ανάλυση, γι’αυτό και στον Καναδά διδάσκουν και αναλύουν τα τραγούδια της στα Πανεπιστήμια", δεν παραπέμπουν στη κουλτούρα του εύπεπτου, του εύκολου και "πολιτικά ορθού" . Τα βιντεοκλίπ της είναι επίσης μοναδικά και ακολουθούν την δικής αισθητική, πολλά από το οποία θεωρούνται ακόμα και σήμερα αριστουργήματα. Μέσα από αυτά η Mylene Farmer ενσαρκώνει και πολλούς διαφορετικούς ρόλους.
Οι συναυλίες της αποτελούν γεγονός και είναι το ίδιο φαντασμαγορικά: Μισολιωμένα πτώματα που ανυψώνονται, μεταλλικές αράχνες ή φέρετρα-θαλάμους που φτάνουν από τον ουρανό, άγαλμα της θεάς Ίσιδας που ανοίγει και βγαίνει αιωρούμενη και μια Mylene που καταφέρνει να ξεσηκώνει ή να συγκινεί ένα ολόκληρο στάδιο.
Γεννημένη 12 Σεπτεμβρίου 1961 στο Πιερφόν του Καναδά, ξεκίνησε την καριέρα της όταν έγραψαν ο Jérôme Dahan και ο Laurent Boutonnat το πρώτο της τραγούδι με τίτλο Maman a tort και κυκλοφόρησε το 1984. Το πρώτο της πλήρες άλμπουμ, με τον τίτλο 'Cendres de Lune', κυκλοφόρησε το 1986. Εκ τότε έχει κυκλοφορήσει άλλα 14 άλμπουμ. Φέτος κυκλοφόρησε νέο της σινγκλ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου