Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Rusty Cadillac



Καμιά φορά ένα απλό γεγονός πυροδοτεί μια αλληλουχία γεγονότων.. που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξουν, σαν ένα ταξείδι με μόνο αμετάβλητο σημείο αναφοράς την αρχή του. Είναι δύσκολο να κρίνεις κάποιον που μόλις ξεκίνησε, αν δεν δεις και το τέλος του ταξειδιού του. Ειδικά αν το ταξείδι είναι μουσικό και γίνεται πάνω σε νότες με μόνα εφόδια το ταλέντο, αγάπη για μουσική και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Οι Rusty Cadillac, ένα σχήμα που δεν έχει κλείσει έναν χρόνο ύπαρξης, ξεκίνησαν αυτό το μουσικό ταξείδι και με αυτά τα εφόδια, χωρίς να αγνοούν το παρελθόν, μιας και το είδος που προτίμησαν είναι blues & rock’n’roll.
Η ιδέα για ένα σχήμα με αυτό το ρεπερτόριο δημιουργήθηκε στο μυαλό του τραγουδιστή/ηθοποιού Δημήτρη Αδαμίδη την άνοιξη του 2012, όταν καλέστηκε από τους Blues Wire σε μία από τις εμφανίσεις τους να ‘τζαμάρει’ μαζί τους στη σκηνή τραγουδώντας και παίζοντας φυσαρμόνικα στο γνωστό τραγούδι του Robert Johnson ‘Sweet Home Chicago’. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου μέχρι να στρατολογήσει τον παλιό του συμμαθητή (απόφοιτοι και οι δύο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης) τον κιθαρίστα Μανόλη Παπαγιάννη, και να αρχίσουν να χτίζουν ένα πρόγραμμα με διασκευές κομματιών από την δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα. Αυτό ήταν. Η ‘Σκουριασμένη Κάντιλακ’ είχε πάρει μπρος. Αυτοί αποτελούν και τον πυρήνα του γκρουπ. Σ αυτού δεν άργησα να προστεθούν και οι Δημήτρης Πάττας(κιθάρα/φωνή), Νίκος Λιάκος(μπάσο/φωνή) και Φίλιππος Σαμιλίδης(κρουστά).
Ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις τους το Σεπτέμβριο του 2012 και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία συγγραφής δικού τους υλικού που θα πλαισιώνει τις ξεχωριστές διασκευές τους σε γνωστά blues κομμάτια. Οι επιρροές τους Muddy Waters, Willie Dixon, Howlin' Wolf, Jerry Lee Lewis, John Lee Hooker, Eric Clapton, Johnny Cash, Elvis Presley, BB King, Ray Charles, James Brown, ZZ Top, Stevie Ray Vaughan χαρακτηρίζουν και το μουσικό τους στυλ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου